Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη αύξηση του εμπλουτισμού ουρανίου από το Ιράν



Η πυρηνική κλιμάκωση του Ιράν είναι ακόμη πιο ανησυχητική μετά και την πρόσφατη επίθεση με drone και άλλων αποπειρών επιθέσεων στο Ιράκ και στη Συρία και των επιθέσεων των Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα», ανέφερε εκπρόσωπος του ΣΕΑ του Λευκού Οίκου.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «ανησυχεί πολύ» εξαιτίας έκθεσης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) σύμφωνα με την οποία το Ιράν αυξάνει την παραγωγή ουρανίου εμπλουτισμένου κατά υψηλό ποσοστό (60%), όχι μακριά από το επίπεδο που απαιτείται για την παραγωγή πυρηνικών όπλων, δήλωσε χθες Τρίτη εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

«Η πυρηνική κλιμάκωση του Ιράν είναι ακόμη πιο ανησυχητική καθώς ενδιάμεσοι υποστηριζόμενοι από το Ιράν συνεχίζουν τις επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές δραστηριότητές τους στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων της πρόσφατης θανάσιμης επίθεσης με drone και άλλων αποπειρών επιθέσεων στο Ιράκ και στη Συρία και των επιθέσεων των Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα», ανέφερε εκπρόσωπος του ΣΕΑ του Λευκού Οίκου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Χάρις: Συγκέντρωσε 4 φορές περισσότερα χρήματα σε δωρεές από τον Τραμπ

Η εκστρατεία της Χάρις συγκέντρωσε πάνω από 189 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο, υπερτετραπλάσιο από το ποσό των 44 εκατομμυρίων δολαρίων που μάζεψε η...

Κουτσούμπας στο 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή»: Εδώ ζωντανεύει η ελπίδα

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους εκείνους που ψάχνουν απαντήσεις για το σήμερα και αγωνιούν για το αύριο ...

Βαζέχα, Γιαννάκης και άλλοι μεγάλοι του ελληνικού αθλητισμού στο Καλλιμάρμαρο

Μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού έδωσαν το “παρών” στο ιστορικό έκτο...