Κίνα: Συνελήφθη πρώην πρόεδρος του τραπεζικού κολοσσού Everbright



Οι Αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σχετικά ότι τον πρώην πρόεδρο Τανγκ Σουανγκνίνγκ «τον βαραίνουν υποψίες για διαφθορά και δωροληψία»

Πρώην πρόεδρος του κρατικού κολοσσού του τραπεζικού τομέα Everbright τέθηκε επισήμως υπό κράτηση μετά τη σύλληψή του καθώς τον βαραίνουν υποψίες για διαφθορά και δωροληψία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Κίνας.

Μετά την ολοκλήρωση έρευνας επιτροπής κατά της διαφθοράς, το πόρισμα της οποίας διαβιβάστηκε στην εισαγγελία, αυτή η τελευταία ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως διέταξε «τις τελευταίες μέρες» τη σύλληψη του Τανγκ Σουανγκνίνγκ, του πρώην προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου.

Ο κ. Τανγκ, 69 ετών, διαγράφτηκε από το κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, για σοβαρές παραβιάσεις, καθώς η εκστρατεία κατά της διαφθοράς στον χρηματοοικονομικό τομέα μοιάζει να επιταχύνεται.

Ο πρώην πρόεδρος της Everbright είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του κινεζικού εποπτικού φορέα για τον τραπεζικό τομέα προτού αναλάβει τη θέση στον όμιλο, το 2007. Αποχώρησε από αυτόν το 2017.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Μαγνησία: Εντοπίστηκε κρούσμα της ευλογιάς των προβάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ληφθούν μέτρα ίδια...

Μασκ: Είναι νόμιμο που μοιράζει καθημερινά $1 εκ. στους Αμερικανούς;

Αλήθεια, πόσο νόμιμο ή παράνομο είναι το καθημερινό...

Κτηματολόγιο: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου η δήλωση ακινήτων – Οι συνέπειες

Οι ιδιοκτήτες που δεν θα δηλώσουν την περιουσία...

Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας: Εκδήλωση για την ακρίβεια

Οικονομολόγοι, πολιτικοί, ειδικοί από την Ελλάδα και το...

Μαγνησία: Εντοπίστηκε κρούσμα της ευλογιάς των προβάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ληφθούν μέτρα ίδια ή και πιο αυστηρά από την πανώλη - Ευρεία σύσκεψη για τις επόμενες κινήσεις ...

Μασκ: Είναι νόμιμο που μοιράζει καθημερινά $1 εκ. στους Αμερικανούς;

Αλήθεια, πόσο νόμιμο ή παράνομο είναι το καθημερινό giveaway του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα στους ψηφοφόρους του Τραμπ; ...

Κτηματολόγιο: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου η δήλωση ακινήτων – Οι συνέπειες

Οι ιδιοκτήτες που δεν θα δηλώσουν την περιουσία τους απειλούνται επίσης με πρόστιμα και με «μπλοκάρισμα» των μεταβιβάσεων ...