Κίνα: Χιλιάδες άνθρωποι ασθενείς – Διαρροή βακτηρίου από εργοστάσιο

-

Περίπου τρεις χιλιάδες άνθρωποι στη βορειοδυτική Κίνα ασθένησαν έπειτα από τη διαρροή βακτηρίου από βιοφαρμακευτικό εργοστάσιο που παράγει εμβόλια για ζώα, ανακοίνωσαν οι αρχές της Κίνας.

Αξιωματούχοι υγείας στη Λανζού, μια πόλη 2,9 εκατομμυρίων, δήλωσαν ότι 3.245 άτομα είχαν προσβληθεί από βρουκέλλωση, έπειτα από τα τεστ που έγιναν μετά το περιστατικό. Πρόκειται για μια ασθένεια που προκαλείται από στενή επαφή με μολυσμένα ζώα ή ζωικά προϊόντα.

Είναι εν γένει μη μεταδοτική μεταξύ των ανθρώπων, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει πυρετούς, πόνους στις αρθρώσεις και πονοκεφάλους. Οι αξιωματούχοι υγείας τόνισαν ότι δεν διαπιστώθηκε κανένα κρούσματα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Δημόσιο εργαστήριο που βρίσκεται στην πόλη χρησιμοποίησε τον Ιούλιο εως τον Αύγουστο του 2019 ένα ληγμένο απολυμαντικό κατά την παραγωγή εμβολίων κατά της βρουκέλλωσης που προορίζονται για ζώα, διευκρίνισαν οι αρχές.

Αυτό είχε ως συνέπεια να γίνει ελλιπής αποστείρωση και το βακτήριο να εξακολουθεί να είναι παρόν στις εκπομπές αερίων του Βιοφαρμακευτικού Εργοστασίου του Λαντζού για την κτηνοτροφία.

Το μολυσμένο αυτό αέριο εξαπλώθηκε με τον αέρα ως το γειτονικό Ινστιτούτο κτηνιατρικής έρευνας, όπου προκάλεσε την ασθένεια σχεδόν 200 ανθρώπων τον περσινό Δεκέμβριο.

Το Γραφείο Υγείας της Λαντζού ανακοίνωσε σήμερα ότι το βακτήριο προέρχεται εν γένει από πρόβατα, βοοειδή ή χοίρους.

Το εργαστήριο ζήτησε συγγνώμη, ενώ του αφαιρέθηκε η άδεια παραγωγής εμβολίων κατά της βρουκέλλωσης.

Επίσης οι αρχές του Λαντζού τόνισαν, πως οι ασθενείς θα λάβουν οικονομική αποζημίωση από τον Οκτώβριο.

ΠΗΓΗert.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ