Γαλλία: Παρέμβαση των Εβραϊκών Ιδρυμάτων: Δημοκρατικό μέτωπο κατά Λεπέν, αλλά και Μελανσόν«Ούτε Εθνικό Μέτωπο ούτε Ανυπότακτη Γαλλία: το δημοκρατικό μέτωπο πρέπει να νικήσει το RN χωρίς συμβιβασμούς με το LFI»

Ούτε Λεπέν, ούτε Μελανσόν. Το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Γαλλικών Εβραϊκών Ιδρυμάτων (Crif) απηύθυνε σήμερα Τρίτη έκκληση για τη σύμπηξη ενός δημοκρατικού μετώπου για να αντιμετωπίσει στον β’ γύρο των εκλογών το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, αλλά χωρίς συμβιβασμούς με την Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν Λυκ Μελανσόν (LFI).

«Ούτε Εθνικό Μέτωπο ούτε Ανυπότακτη Γαλλία: το δημοκρατικό μέτωπο πρέπει να νικήσει το RN χωρίς συμβιβασμούς με το LFI» αναφέρεται χαρακτηριστικά στον τίτλο του κειμένου. 

Πιστό στις ιστορικές του δεσμεύσεις, το Crif καλεί τους Γάλλους να κινητοποιηθούν για να αποτρέψουν την ανάληψη της εξουσίας από το Εθνικό Μέτωπο, ψηφίζοντας μαζικά υποψηφίους από δημοκρατικά και ρεπουμπλικανικά κόμματα, αλλά και «να αρνηθούν κατηγορηματικά κάθε συμβιβασμό με την Ανυπότακτη Γαλλία». 

«Αντιμέτωπο με την απειλή της απόλυτης πλειοψηφίας του RN, το LFI δεν είναι μέρος της λύσης αλλά του προβλήματος. Οι αντισημιτικές του προκλήσεις και η στρατηγική του χάους, τροφοδοτούν τους φόβους των Γάλλων, κάνοντας την απόρριψη του LFI εκλογικό καύσιμο για την άνοδο του RN» σημειώνεται.

«Η προοπτική της απόλυτης πλειοψηφίας για το RN συνιστά απειλή για τη Δημοκρατία (…) Μόνο μια ξεκάθαρη γραμμή των Ρεπουμπλικανών θα εμποδίσει το RN να έρθει στην εξουσία την Κυριακή».

«Υπάρχει ακόμα χρόνος για όλους τους Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους να ηγηθούν της μάχης ενάντια στο RN» αναφέρουν τα ιδρύματα, ενώ καταγγέλλουν το LFI και «κάθε αντισημιτικό εφησυχασμό».

Πηγή: skai.gr


[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δεσμεύεται να συνεχίσει την προεκλογική κούρσα

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Μπάιντεν έχει παγιδευτεί σε...

Ζέστη: 10 tips για να μην χάνουμε τον ύπνο μας

Η ζέστη φέτος είναι σα να μην έφυγε...

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για Αντούνα σύμφωνα με τους Μεξικανούς

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ κινούνται για την...

Οι 5 βασικοί κανόνες για το πρωϊνό που αν τους εφαρμόσεις θα αδυνατίσεις

Το πρωινό γεύμα προσφέρει στον οργανισμό μας την...

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δεσμεύεται να συνεχίσει την προεκλογική κούρσα

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Μπάιντεν έχει παγιδευτεί σε μια δίνη πολιτικών πιέσεων να παραιτηθεί με τον ίδιο να μη δείχνει διατεθειμένος για κάτι...

Ζέστη: 10 tips για να μην χάνουμε τον ύπνο μας

Η ζέστη φέτος είναι σα να μην έφυγε ποτέ… Και η πολλή ζέστη μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ξεκούρασή μας και επομένως στην...

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για Αντούνα σύμφωνα με τους Μεξικανούς

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ κινούνται για την απόκτηση του Ουριέλ Αντούνα σύμφωνα με Μεξικανό δημοσιογράφο. Το όνομα του Ουριέλ Αντούνα έχει ακουστεί για...