Μπλίνκεν: «Φέρτε πίσω τους ομήρους και τερματίστε τον πόλεμο»



O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ζήτησε από το Ισραήλ να κάνει περισσότερα όσον αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και να διατηρηθεί η πρόοδος που έχει γίνει

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Ισραήλ και αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης για το Ριάντ προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή.

Ο Άντονι Μπλίνκεν σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους λίγο πριν αποβιβαστεί στο αεροπλάνο, προτρέπει το Ισραήλ να χρησιμοποιήσει την ευκαιρία που δημιουργήθηκε από την επιτυχία του να εξαρθρώσει μεγάλο μέρος της Χαμάς στη Γάζα όπως επίσης και τον ηγέτη της, Γιαχία Σινουάρ ώστε να καταλήξει σε μια πιο μακροπρόθεσμη λύση στη σύγκρουση.

«Τώρα είναι η ώρα να μετατρέψουμε αυτές τις επιτυχίες σε μια διαρκή στρατηγική επιτυχία. Και απομένουν πραγματικά δύο πράγματα να κάνετε, να φέρετε τους ομήρους στο σπίτι και να τερματίσετε τον πόλεμο με την κατανόηση του τι θα ακολουθήσει», είπε ο Μπλίνκεν.

Όπως τόνισε έχει σημειωθεί «πρόοδος» στην αύξηση της βοήθειας προς τη Γάζα, «κάτι που είναι καλό, αλλά χρειάζεται να σημειωθεί περισσότερη πρόοδος και, το πιο σημαντικό είναι πως πρέπει να διατηρηθεί».

Καλεί επίσης το Ισραήλ να αποφύγει «μεγαλύτερη κλιμάκωση» στην απάντησή του στην πυραυλική επίθεση του Ιράν την 1η Οκτωβρίου.

«Το Ισραήλ να απαντήσει με τρόπους που δε δημιουργούν μεγαλύτερη κλιμάκωση» είπε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: skai.gr

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Κινηματογραφική καταδίωξη χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη Τούρκος οδηγός

Ο 35χρονος πέρασε από τη Λεωφόρο Νίκης, την οδό Μητροπόλεως, τη Λεωφόρο Στρατού και ακινητοποιήθηκε αφού προσέκρουσε σε σταθμευμένο ΙΧ στην Τούμπα  ...

Σκυλακάκης στον ΣΚΑΪ: «Φθηνότεροι οι λογαριασμοί ρεύματος το φθινόπωρο και την άνοιξη»

Οι αλλαγές στην εκτός σχεδίου δόμηση, τι θα γίνει με τα «τυφλά οικόπεδα» - Προανήγγειλε νέο νομοσχέδιο για την αποθήκευση ενέργειας ...