Βρετανία: Στη φυλακή ο ακροδεξιός Τόμι Ρόμπινσον για περιφρόνηση δικαιοσύνης



Το 2021 η δικαιοσύνη τού είχε απαγορεύσει να επαναλάβει δυσφημιστικές κατηγορίες σε βάρος ενός νεαρού πρόσφυγα από τη Συρία, εντολή την οποία ο Ρόμπινσον δεν έχει υπακούσει

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών καταδικάστηκε από δικαστήριο του Λονδίνου στη Βρετανία  ο 41χρονος Τόμι Ρόμπινσον, ενδεχομένως η πιο γνωστή φυσιογνωμία της βρετανικής άκρας δεξιάς.

Ο Ρόμπινσον, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Στίβεν Γιάξλεϊ-Λένον, φυλακίζεται μετά από ομολογία ενοχής για την κατηγορία της περιφρόνησης δικαστηρίου.

Το 2021 η δικαιοσύνη τού είχε απαγορεύσει να επαναλάβει δυσφημιστικές κατηγορίες σε βάρος ενός νεαρού πρόσφυγα από τη Συρία, εντολή την οποία ο Ρόμπινσον δεν έχει υπακούσει.

Ο έφηβος Σύρος Τζαμάλ Χιτζάζι είχε βιντεοσκοπηθεί τον Οκτώβριο του 2018 την ώρα που δεχόταν επίθεση με ξυλοδαρμό σε σχολείο του Χάντερσφιλντ του δυτικού Γιόρκσιρ από άλλο μαθητή.

Ο Ρόμπινσον είχε τότε πει με βίντεο στο ένα εκατομμύριο ακολούθων του στο Facebook πως από έρευνές του προέκυπτε ότι ο νεαρός Σύρος ήταν ένας βίαιος κακοποιός, κατηγορία που ήταν ψευδής.

Ο νεαρός και η οικογένειά του άρχισαν να δέχονται απειλές και υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Παρά τη δικαστική απόφαση περί δυσφήμησης, ο Ρόμπινσον άρχισε να επαναλαμβάνει την κατηγορία κατά του νεαρού πέρυσι, με αποτέλεσμα τη σημερινή καταδίκη του.

Πηγή: skai.gr

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Επιστρέφουν οι εκδρομείς της 28ης Οκτωβρίου: Η κίνηση στους δρόμους

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων της 28ης Οκτωβρίου- Οι δρόμοι με μποτιλιάρισμα  ...

Δένδιας: Προχωράμε στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει γίνει στο νέο ελληνικό κράτος

Το νόημα της 28ης Οκτωβρίου είναι η διαχρονική απόφαση του ελληνικού έθνους να προασπίσει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την ακεραιότητά του, δήλωσε ο...

Μπαρτζώκας ενόψει του Ολυμπιακός – Ρεάλ: Δεν είναι σε καλή κατάσταση και πρέπει να την «χτυπήσουμε» στα τρωτά της σημεία

Όλα όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, ενόψει του αυριανού (29.10.2024, 21:15, Newsit,gr) εντός έδρας αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης, για...