Γαλλία: Απέλαση για τους γονείς νεαρής Βόσνιας που την κακοποίησαν επειδή τόλμησε να ερωτευτεί Σέρβο

Στο τέλος του Αυγούστου, ένα 17χρονο κορίτσι από τη Βοσνία που ζούσε με την οικογένειά του στη Γαλλία, είπε στους γονείς της πως ήθελε να παντρευτεί. Εκείνοι, δεν το δέχθηκαν. Τόλμησε να ερωτευτεί έναν Σέρβο και Χριστιανό, άλλωστε, ήταν απαράδεκτο.

Δεν αρκέστηκαν σ’ ένα απλό «όχι». Τη χτύπησαν άγρια, ξύρισαν τα μαλλιά της – παιδί τους είναι, τους ανήκει. Μαζί τους, στον ξυλοδαρμό συμμετείχαν τα τρία της αδέλφια και δύο θείοι.

Η νόμιμη ηλικία συγκατάθεσης στη Γαλλία είναι τα 15 – δύο χρόνια λιγότερο από την ηλικία της κοπέλας – και η πράξη της οικογένειάς της κρίθηκε παράνομη. Το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την απέλαση τόσο των γονιών, όσο και των αδελφών της, οι οποίοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη χώρα έπειτα από τουλάχιστον πέντε χρόνια. Έφτασαν στο Σεράγεβο, την πρωτεύουσα της πατρίδας τους, το πρωί της Κυριακής, όπως επιβεβαίωσαν οι βοσνιακές Αρχές.

«Η απέλαση είναι η συνέπεια της απαράδεκτης συμπεριφοράς της οικογένειας, της κακοποίησης μίας έφηβης κοπέλας που ερωτεύτηκε έναν νεαρό Σέρβο που πίστευε σε διαφορετικό θεό», δήλωσε το Υπουργείο.

«Οι οικογένειες του ζευγαριού γνωρίζονταν και δεν είχαν πρόβλημα με τη σχέση τους, όταν όμως ξεκίνησαν να μιλούν για γάμο, οι γονείς της είπαν πως είναι Μουσουλμάνοι και δε γινόταν να την παντρέψουν με Χριστιανό», ανέφερε η δικηγόρος Margaret Parietti.

Όλα ξεκίνησαν τότε, μ’ αυτήν την ανακοίνωση γάμου. Η οικογένειά της τής πήρε το κινητό και της απαγόρευσε να τον ξαναδεί. Εκείνη το έσκασε και εξαφανίστηκε μαζί του για τέσσερις μέρες. Επέστρεψαν και περίμεναν να έχουν ηρεμήσει τα πράγματα, αλλά έκαναν λάθος. Συναντήθηκαν όλοι μαζί – οι γονείς του και οι δικοί της άνθρωποι. Το πρώτο χτύπημα, ήρθε από τη μητέρα της. Συνέχισαν οι υπόλοιποι, ξυλοκοπώντας και τους δύο. Ο θείος της ήταν που της ξύρισε τα μαλλιά. Η μητέρα του νεαρού δήλωσε πως ήταν υπερβολικά σοκαρισμένη για να αντιδράσει.

Η κοπέλα, σύμφωνα με την Parietti, είναι ζωντανή με ένα σπασμένο πλευρό και μώλωπες. Σήμερα, και μέχρι την ενηλικίωσή της, θα μείνει σε ανάδοχη οικογένεια που θα επιλέξουν οι γαλλικές κοινωνικές υπηρεσίες.

Ροή Ειδήσεων

Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές

«Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές...

Ιταλία: Αγνοούμενοι από κατολίσθηση στην Ίσκια εξαιτίας σφοδρής κακοκαιρίας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκφράζονται φόβοι ότι ο...

Σαν σήμερα, το 1943 οι Ναζί εκτελούν στο Μονοδένδρι Λακωνίας 118 Έλληνες ομήρους

Το 1885 φωτογραφίζεται για πρώτη φορά μετεωρίτης και το 1922...

Τελευταία ευκαιρία για τα χρέη στην εφορία

Την ευκαιρία να κλείσουν τις φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν...

Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές

«Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023, που θα φέρουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και αυτοδύναμη», τόνισε ο...

Ιταλία: Αγνοούμενοι από κατολίσθηση στην Ίσκια εξαιτίας σφοδρής κακοκαιρίας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φθάσει τους οκτώ.  ...

Σαν σήμερα, το 1943 οι Ναζί εκτελούν στο Μονοδένδρι Λακωνίας 118 Έλληνες ομήρους

Το 1885 φωτογραφίζεται για πρώτη φορά μετεωρίτης και το 1922 ο βρετανός αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ εισέρχεται στον τάφο του Τουταγχαμών στην Αίγυπτο ...