Λονδίνο: Άνοιξαν οι κάλπες των δημοτικών εκλογών

 

Άρχισε η εκλογική διαδικασία στη Βρετανία για την ανάδειξη περίπου 4.350 δημοτικών συμβούλων.

Στην Αγγλία οι εκλογές αφορούν 146 δήμους, περιλαμβανομένων όλων των δήμων του Λονδίνου, ενώ στη Σκωτία διακυβεύονται οι θέσεις συμβούλων του συνόλου των 32 δήμων και στην Ουαλία του συνόλου των 22 δήμων.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι κάτοικοι των δήμων ηλικίας από 18 και πάνω στην Αγγλία και από 16 και πάνω σε Σκωτία και Ουαλία. Υπήκοοι χωρών-μελών της ΕΕ και της Κοινοπολιτείας που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο επίσης ψηφίζουν στην Αγγλία, ενώ στη Σκωτία και στην Ουαλία ψηφίζουν όλοι οι ξένοι νόμιμοι κάτοικοι.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί τοπική και κλείνουν στις 10 τη νύχτα. Τα αποτελέσματα αναμένεται να αρχίσουν να ανακοινώνονται κατά δήμους από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με την τελευταία μεγάλη δημοσκόπηση, οι Συντηρητικοί θα μπορούσαν να χάσουν ακόμα και περισσότερους από 550 δημοτικούς συμβούλους, με δήμους του Λονδίνου που τελούν υπό τον έλεγχό τους εδώ και χρόνια να περνούν στους Εργατικούς.

Πιστεύεται ότι την απόφαση των ψηφοφόρων θα επηρεάσουν πέρα από τα τοπικά ζητήματα και θέματα όπως το κόστος διαβίωσης ή το partygate.

Ροή Ειδήσεων

Θανάτωση Χιμπατζή: Αυτοψία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο από κλιμάκιο του ΥΠΕΝ

Αυτοψία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο πραγματοποίησε Αρμόδιο κλιμάκιο του...

Κάποιος να μας ακούει για να μην πάθουμε άνοια

Η ουσιαστική επικοινωνία που παρέχει υποστήριξη στους ηλικιωμένους...

Άρης: Ήρθε και ο Νταμπό

Ο μέσος από την Μπουρκίνα Φάσο ταξίδεψε...

Ακίνητα: Πιλοτές – νάρκες στις μεταβιβάσεις

«Μπλόκο» σε χιλιάδες μεταβιβάσεις ακινήτων προκαλούν χώροι στάθμευσης...

Θανάτωση Χιμπατζή: Αυτοψία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο από κλιμάκιο του ΥΠΕΝ

Αυτοψία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο πραγματοποίησε Αρμόδιο κλιμάκιο του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος μετά την θανάτωση του χιμπατζή ...

Κάποιος να μας ακούει για να μην πάθουμε άνοια

Η ουσιαστική επικοινωνία που παρέχει υποστήριξη στους ηλικιωμένους αποδεικνύεται σωτήρια σε ότι αφορά την διατήρηση των γνωστικών τους ικανοτήτων, παρά τη συρρίκνωση του...

Άρης: Ήρθε και ο Νταμπό

Ο μέσος από την Μπουρκίνα Φάσο ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη, ενώ θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει...