Εξαντλούνται τα πυρομαχικά υψηλής ακριβείας της Ρωσίας

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποκάλυψε ελλείψεις στην ικανότητά της να διεξάγει πλήγματα ακριβείας σε κλίμακα, ανακοίνωσε το πρωί το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου στην τελευταία του ενημέρωση.

Κατά την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία, η Ρωσία διαφήμιζε την ικανότητά της να διεξάγει χειρουργικά χτυπήματα και να περιορίζει τις παράπλευρες απώλειες. Δήλωνε επομένως ότι οι ουκρανικές πόλεις θα ήταν επομένως ασφαλείς από βομβαρδισμούς.

Ωστόσο, τονίζει το Λονδίνο, ενώ η σύγκρουση συνεχίζεται παρά τις ρωσικές προπολεμικές προσδοκίες, το απόθεμα πυρομαχικών υψηλής ακριβείας της Ρωσίας πιθανότατα έχει εξαντληθεί σε μεγάλο βαθμό.

Αυτό έχει αναγκάσει τη χρήση ευκόλως διαθέσιμων αλλά πεπαλαιωμένων πυρομαχικών που είναι λιγότερο αξιόπιστα, λιγότερο ακριβή, και αναχαιτίζονται πιο εύκολα. «Η Ρωσία πιθανότατα θα δυσκολευτεί να αντικαταστήσει τα όπλα ακριβείας που έχει ήδη χρησιμοποιήσει» σημειώνεται.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, «η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποκάλυψε ελλείψεις στην ικανότητά της να διεξάγει πλήγματα ακριβείας σε κλίμακα. Η Ρωσία έχει υποβάλει τις κωμοπόλεις και τις πόλεις της Ουκρανίας σε έντονους και αδιάκριτους βομβαρδισμούς με ελάχιστη ή καθόλου ενδιαφέρον για απώλειες αμάχων».

Το απόθεμα των πυρομαχικών υψηλής ακρίβειας της Ρωσίας εξαντλείται και είναι πιθανότερο να εξαρτάται από μη κατευθυνόμενες βόμβες και από το πυροβολικό στη συνέχεια του πολέμου είχε δηλώσει από πλευράς του και το Πεντάγωνο στα τέλη του περασμένου μήνα.

Ροή Ειδήσεων

Κύπρος – Ελλάδα 1-0: Δύο πρόσωπα και πρώτη ήττα για τη «γαλανόλευκη»

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην προτελευταία… στροφή του Nations...

Επιστράτευση – Ρωσία: Βαρύτερες ποινές για λιποτάκτες – Τουλάχιστον 700 συλλήψεις διαδηλωτών

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τροπολογίες που...

Γερμανία: Ενεργειακή συμμαχία με το Ριάντ επιδιώκει ο Καγκελάριος Σολτς

Συνεχίζει τα ταξίδια του ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς...

Έκαναν «καρέ» Μπακαμπού – Ελ Αραμπί στο φιλικό με τους Νέους (6-0)

Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ… ξεδιπλώθηκε το πρωί του...

Κύπρος – Ελλάδα 1-0: Δύο πρόσωπα και πρώτη ήττα για τη «γαλανόλευκη»

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην προτελευταία… στροφή του Nations League για να «χαλάσει» το σερί της Ελλάδας. Η Εθνική μας ομάδα γνώρισε την ήττα...

Επιστράτευση – Ρωσία: Βαρύτερες ποινές για λιποτάκτες – Τουλάχιστον 700 συλλήψεις διαδηλωτών

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τροπολογίες που προβλέπουν την επιβολή ποινών ως και δέκα ετών κάθειρξης σε στρατιωτικούς που λιποτακτούν ή αρνούνται...

Γερμανία: Ενεργειακή συμμαχία με το Ριάντ επιδιώκει ο Καγκελάριος Σολτς

Συνεχίζει τα ταξίδια του ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς προς αναζήτηση εναλλακτικών ενεργειακών προμηθευτών που θα βοηθήσουν τη Γερμανία να μειώσει την υψηλή εξάρτηση...