Κορονοϊός: Η Amazon κλείνει αποθήκες «φωλιά» ασυμπτωματικών στο Νιού Τζέρσεϊ

Συναγερμός σήμανε σε αποθήκες της εταιρίας Amazon στο Νιού Τζέρσεϊ. Η εταιρία αναγκάστηκε να τις κλείσει έως τις 26 Δεκεμβρίου, για προληπτικούς λόγους, μετά την αύξηση ασυμπτωματικών κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων.

“Μέσω του δικού μας εσωτερικού προγράμματος εξετάσεων για την COVID-19, εντοπίσαμε μια αύξηση στον αριθμό των ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων στην εγκατάστασή μας PNE5 στο βόρειο Νιου Τζέρσει και προληπτικά κλείσαμε την εγκατάσταση ως τις 26 Δεκεμβρίου δείχνοντας τη μέγιστη προσοχή”, ανέφερε εκπρόσωπος της Amazon σε ανακοίνωση που εστάλη στο Reuters.

H Amazon σημείωσε ότι δεν θεωρεί ότι το κλείσιμο της εγκατάστασης στο Νιου Τζέρσεϊ θα έχει αντίκτυπο στις επιχειρήσεις ή τις παραδόσεις.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τον αριθμό των υπαλλήλων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στο κέντρο διαλογής στο Νιου Τζέρσεϊ. Πάντως, η Amazon ξεκαθάρισε ότι το προσωπικό της θα πληρωθεί για τις βάρδιες που θα χάσει λόγω του κλεισίματος της εγκατάστασης.

Τον Οκτώβριο η Amazon είχε ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 19.000 από τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής στις ΗΠΑ προσβλήθηκαν φέτος από τον νέο κορονοϊό, ήτοι το 1,44% του συνόλου τους, έπειτα από αίτημα συνηγόρων των εργαζομένων που είχαν επικρίνει την αντίδραση της εταιρείας στην πανδημία της COVID-19.

Μέλη του προσωπικού, εκλεγμένοι αξιωματούχοι και συνδικάτα είχαν δηλώσει ότι η Amazon θέτει την υγεία των εργαζομένων της σε κίνδυνο κρατώντας ανοιχτές τις αποθήκες της στη διάρκεια της πανδημίας.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα επεκτείνει σε 50.000 τον αριθμό των εργαζομένων της στις ΗΠΑ που θα υποβάλλονται σε τεστ για τον νέο κορονοϊό καθημερινά ως τον Νοέμβριο αυξάνοντας τις δυνατότητες εσωτερικού προγράμματός της εξετάσεων.

Ροή Ειδήσεων

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για συμμορία που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αθήνα

Οι δράστες έκλεβαν αυτοκίνητα από τις περιοχές Ζωγράφου, Βύρωνα...

Reunion με παίκτες του Survivor και τη σύντροφό του

Ο πρώην παίκτης του Survivor Απόστολος Ρουβάς επέστρεψε στην...

Ένοχος 27χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 89χρονη

Ένοχος με μειωμένο καταλογισμό κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό...

Σπείρα έκλεβε αυτοκίνητα από Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανή – 13 συλλήψεις μέχρι στιγμής

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και εξάρθρωση σπείρας κλοπής αυτοκινήτων....

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για συμμορία που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αθήνα

Οι δράστες έκλεβαν αυτοκίνητα από τις περιοχές Ζωγράφου, Βύρωνα και Καισαριανή. Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για...

Reunion με παίκτες του Survivor και τη σύντροφό του

Ο πρώην παίκτης του Survivor Απόστολος Ρουβάς επέστρεψε στην Ελλάδα και περνάει χρόνο με τα αγαπημένα του πρόσωπα που είχε αποχωριστεί για πολύ καιρό. Προτεραιότητα...

Ένοχος 27χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 89χρονη

Ένοχος με μειωμένο καταλογισμό κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, στην τελευταία συνεδρίασή του, ένας 27χρονος Τρικαλινός, ο οποίος παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για απόπειρα...