Ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας να ενταχθεί στο ευρωπαϊκό μπλοκ

Η Μολδαβία έχει μια «ιστορική» ευκαιρία να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα όποια σχέδια που φέρνουν τη χώρα πιο κοντά στο ευρωπαϊκό μπλοκ δεν πρέπει να αντικαταστήσουν την πορεία προς την ένταξη, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας.

Η χώρα προχωρά με τις προσπάθειες να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν μέσω φόβων ότι μπορεί να παρασυρθεί στη σύγκρουση της Ουκρανίας.

«Χαιρετίζουμε κάθε μηχανισμό που μας φέρνει πιο κοντά, βελτιώνει τη συνεργασία μας, αρκεί αυτό να μην αντικαθιστά την πορεία προς την ένταξη», δήλωσε η Νατάλια Γκαβριλίτα σε πάνελ στο Νταβός.

«Πιστεύουμε σθεναρά ότι η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτό που προσφέρει … ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία που βασίζεται σε αρχές και θέλουμε να είμαστε μέρος του ελεύθερου κόσμου και αυτής της ευρωπαϊκής οικογένειας», πρόσθεσε η ίδια.

Η πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Μολδαβία έχει «ένα ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας» να ενταχθεί στο ευρωπαϊκό μπλοκ και το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας δεν μπορεί να δοθεί μόνο στην Ουκρανία.

«Το να δοθεί, σε αυτή την ιστορική ευκαιρία, καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας μόνο στην Ουκρανία θα έχει ως συνέπεια να δημιουργηθεί μια γκρίζα ζώνη στη Μολδαβία», δήλωσε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Novartis – Οικονόμου: Το  2015-2019 επιχειρήθηκε άλωση των θεσμών

«Δέκα πολιτικά πρόσωπα άδικα και σκαιά στοχοποιήθηκαν μέσω...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Ιουλίου

Δείτε το εορτολόγιο της ημέρας. ...

Επιχείρηση καταγραφής 77.000 ακινήτων του Δημοσίου

Το δύσκολο εγχείρημα της καταγραφής αλλά κυρίως της...

Novartis – Οικονόμου: Το  2015-2019 επιχειρήθηκε άλωση των θεσμών

«Δέκα πολιτικά πρόσωπα άδικα και σκαιά στοχοποιήθηκαν μέσω της υπόθεσης Novartis» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Ιουλίου

Δείτε το εορτολόγιο της ημέρας. Σήμερα 2 Ιουλίου γιορτάζουν οι: Ιουβενάλιος, Ιουβενάλης,...

Google: Θα διαγράφει τα στοιχεία γεωεντοπισμού γυναικών που επισκέπτονται κλινικές για άμβλωση

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μία εβδομάδα αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε την ιστορική του απόφαση με την οποία είχαν νομιμοποιηθεί οι...