Το θερινό παλάτι του Ερντογάν θα κοστίσει $ 85,6 εκ: Ξιπασιά με τα λεφτά των άλλων [video]

H οικονομία της Τουρκίας μπορεί να παραπαίει, ο πληθυσμός μπορεί να δοκιμάζεται από τον πληθωρισμό, την φτώχεια, ακόμη και την πείνα, αλλά ο Ταγίπ Ερντογάν ζει κυριολεκτικά στον κόσμο του χτίζοντας παλάτια απίστευτης χλιδής και ξιπασιάς.

Το νέο, θερινό παλάτι που κατασκευάζεται για τον Τούρκο Πρόεδρο στην νοτιοδυτική παραλιακή πόλη της Μαρμαρίδας στην Τουρκία θα κοστίσει 640 εκατομμύρια λίρες (85,6 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με το Επενδυτικό Πρόγραμμα του 2021 που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα το Σάββατο.

Εκατομμύρια λίρες έχουν ήδη δαπανηθεί στην οικοδομή των 300 δωματίων που βρίσκεται στον κόλπο Οκλούκ και άλλα 20 εκατομμύρια λίρες έχουν διατεθεί για το παλάτι το 2021, σύμφωνα με τον ετήσιο προϋπολογισμό.

Συνολικά έχουν εκχωρηθεί 65.000 τετραγωνικά μέτρα γης για την κατασκευή, η οποία πρόκειται να περιλαμβάνει κάμποσα μικρά ανάκτορα με πισίνες και τρία ελικοδρόμια, έγραψε η εφημερίδα Birgün.

Το σχέδιο αυτό δέχθηκε τα μαζικά και σφοδρά πυρά βουλευτών της αντιπολίτευσης αλλά και από περιβαλλοντολογικές ομάδες. Καταγγέλλουν ότι, πέραν των άλλων, σημειώθηκε περιβαλλοντική καταστροφή μόνο και μόνο για να ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή του.

Το κυρίως προεδρικό παλάτι του “σουλτάνου του Βοσπόρου”, 1.150 δωματίων στην Άγκυρα εκτείνεται σε 3,1 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια και χτίστηκε με κόστος 615 εκατομμύρια δολάρια.

Ένα τρίτο προεδρικό παλάτι κατασκευάζεται στην αρχαία πόλη Αχλάτ στην ανατολική επαρχία Μπιτλίς της Τουρκίας.

Ροή Ειδήσεων

Βραζιλία: Παρουσία του Ισπανού βασιλιά και άλλων 11 αρχηγών κρατών η ορκωμοσία Λούλα

Σύμφωνα με τον συντονιστή της τελετής ορκωμοσίας, το...

Δικηγόρος οικογένειας 16χρονου: Καταγγέλλει απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ

Ο δικηγόρος, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, ανέφερε πως η κατάσταση...

Ανδρουλάκης: Προγράμματα κοινωνικής κατοικίας για να μειωθεί το αυξημένο κόστος ζωής

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος...

Ρόδος: Συνελήφθη 28χρονος Ρομά που είχε καταδικαστεί για εμπρησμό

Ο 28χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών...

Βραζιλία: Παρουσία του Ισπανού βασιλιά και άλλων 11 αρχηγών κρατών η ορκωμοσία Λούλα

Σύμφωνα με τον συντονιστή της τελετής ορκωμοσίας, το υπουργείο Εξωτερικών της κυβέρνησης του απερχόμενου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου έστειλε προσκλήσεις σε όλες τις χώρες...

Δικηγόρος οικογένειας 16χρονου: Καταγγέλλει απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ

Ο δικηγόρος, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, ανέφερε πως η κατάσταση υγείας του 16χρονου Κώστα συνεχίζει να μην παρουσιάζει βελτίωση και τόνισε πως επρόκειτο για μια...

Ανδρουλάκης: Προγράμματα κοινωνικής κατοικίας για να μειωθεί το αυξημένο κόστος ζωής

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε το προάστιο Sonnwendviertel στη Βιέννη, που είναι πρωτοπόρος στα προγράμματα κοινωνικής στέγης ...