Ταλαιπωρίας συνέχεια στη Βρετανία λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών


Τα συνδικάτα ζητούν αυξήσεις της τάξης του 7%, έναντι της προσφοράς του 3%.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Συνεχίζεται και σήμερα η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό στη Βρετανία μετά από τη χθεσινή πρώτη ημέρα της απεργίας των εργαζομένων στο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και τις σιδηροδρομικές εταιρείες.

Η Τετάρτη δεν είναι ημέρα κινητοποιήσεων, ωστόσο εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί μόνο το 60% του συνήθους προγράμματος των δρομολογίων, με τους επιβάτες να καλούνται ξανά να αποφεύγουν τα τρένα εφόσον μπορούν.

Η διατάραξη του σημερινού προγράμματος αποδίδεται στο ότι δεν υπήρχε νυχτερινό προσωπικό στους σταθμούς, οπότε τα πρωινά τρένα θα καθυστερήσουν έως και κατά τέσσερις ώρες σε κάποιες περιπτώσεις, μέχρι να στελεχωθούν οι σταθμοί, να γίνουν οι αναγκαίοι έλεγχοι ασφαλείας και να βρεθούν στο σημείο που πρέπει όλοι οι συρμοί.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ματαιωθούν οι επόμενες απεργίες που έχουν προκηρυχθεί για την Πέμπτη και το Σάββατο, το μεγαλύτερο συνδικάτο των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, το RMT, έχει σήμερα συνάντηση με τις διοικήσεις της εταιρείας διαχείρισης του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου Network Rail και των σιδηροδρομικών εταιρειών.

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε το επιβατικό κοινό πως θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο να υποστεί τις απεργιακές κινητοποιήσεις, επιμένοντας πως οι αποφάσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τους σιδηροδρόμους είναι προς το συμφέρον των επιβατών.

Ταλαιπωρία στη Βρετανία λόγω απεργίας των σιδηροδρομικών.

Ο κ. Τζόνσον επανέλαβε ότι οι αυξήσεις μισθών που προσφέρονται στους εργαζόμενους δεν πρέπει να συνάδουν με το ύψος του πληθωρισμού. Τα συνδικάτα ζητούν αυξήσεις της τάξης του 7%, έναντι της προσφοράς του 3% που έχουν δεχθεί. Ο πληθωρισμός για το Μάιο στο Ην. Βασίλειο διαμορφώθηκε στο 9,1% σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν το πρωί.

Ο γενικός γραμματέας του RMT Μικ Λιντς χαρακτήρισε τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της Τρίτης «φανταστική».

Ροή Ειδήσεων

Φωτιά τώρα στη Σπιάντζα Πύργου Ηλείας

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες...

Πανικός στην υποδοχή του Αλέξις Σάντσες από οπαδούς της Μαρσέιγ

Οι λεπτομέρειες απομένουν μόνο για να ανακοινωθεί και...

Ανδρουλάκης-Παρακολούθηση: Παρακρατικές μέθοδοι – Όχι ενημέρωση στο αυτί

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει πως η παράταξή...

G7: Η Μόσχα θέτει σε κίνδυνο τη Ζαπορίζια με την κατάληψη του σταθμού

Η Ομάδα των Επτά εκφράζει, επίσης, τη βαθιά...

Φωτιά τώρα στη Σπιάντζα Πύργου Ηλείας

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Φωτιά εκδηλώθηκε σε...

Πανικός στην υποδοχή του Αλέξις Σάντσες από οπαδούς της Μαρσέιγ

Οι λεπτομέρειες απομένουν μόνο για να ανακοινωθεί και επίσημα από την Μαρσέιγ ο Αλέξις Σάντσες ο οποίος άφησε την Ιταλία και την Ίντερ...

Ανδρουλάκης-Παρακολούθηση: Παρακρατικές μέθοδοι – Όχι ενημέρωση στο αυτί

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει πως η παράταξή του και η πλειοψηφία του δημοκρατικού κόσμου της χώρας, «σας δείχνει την πόρτα της εξόδου...