Επέτειος Γρηγορόπουλου: 11 συλλήψεις και 26 προσαγωγές

Τέσσερις ανήλικοι από τους συλληφθέντες

Συνολικά μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης συνελήφθησαν 11 άτομα και προσήχθησαν 26, τα οποία συμμετείχαν στα επεισόδια για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου και οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Από τους συλληφθέντες, οι τέσσερις είναι ανήλικοι, ένας είναι αλβανικής υποκοότητας, ένας ιταλικής και πέντε Έλληνες.

Μετά τη συγκέντρωση περίπου 300 άτομα «ταμπουρώθηκαν» στα Εξάρχεια πίσω από τα οδοφράγματα που είχαν στήσει περιμετρικά της πλατείας και ξεκίνησαν τον πετροπόλεμο και την ρίψη μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Tα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00, αφότου η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα, όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Μία ομάδα που βρισκόταν από νωρίς στην πλατεία Εξαρχείων, έβαλε φωτιές σε κάδους και στη συνέχεια κατέβηκε στην οδό Στουρνάρη, όπου επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο εκείνο.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι οδοί Στουρνάρη, Εμμανουηλ Μπενάκη, Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική απο την ρίψη των δακρυγόνων.

Απο τις βόμβες μολοτοφ ορισμένα αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες. Ορισμένοι κουκουλοφόροι εκτός απο πέτρες πέταξαν και φωτοβολίδες κατα των δυνάμεων των ΜΑΤ.