Σταθερός στις απόψεις περί αλλαγής ονομασίας του αεροδρομίου «Μακεδονία» ο Γ. Μπουτάρης (video)

«Θα μπορούσαμε να το πούμε Νίκος Γκάλης»

Σε μία προσπάθειά να διευκρινίσει κάποια «κομμάτια» της ομιλίας του στο δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία» η τα ΚΤΕΛ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι δεν πρότεινε ποτέ να αλλάξει το όνομα, απλώς αναρωτήθηκε…

«Όλος ο κόσμος αναγνωρίζει την πΓΔΜ με το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας» και η Ελλάδα ταλαιπωρείται επί 25 χρόνια. Το θέμα μας έχει διαλύσει και εσείς δεν το βλέπετε στην Αθήνα», είπε ο Γ. Μπουτάρης.

«Τι μάχη δίνουμε; Ότι θα μας κλέψουν τη Θεσσαλονίκη; Ότι θα κατέβουν να την πάρουν; Δεν είναι ανθρωποφάγοι οι άνθρωποι επειδή υπήρχε ο περίφημος Γκρουέφσκι. Να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές» συνέχισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης στη συνέχεια είπε: «Χάνουμε έδαφος, τα Σκόπια θα τα ρίξουμε στην αγκαλιά της Τουρκιάς και θα το δείτε. Θα μπορούσαν να είναι νομαρχία μας και θα γίνουν τουρκική».

Κλείνοντας την παρέμβασή του στο ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για εναλλακτική ονομασία του αεροδρομίου, πρότεινε το όνομα «Νίκος Γκάλης».

Οι δηλώσεις που «άναψαν» τα αίματα

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβολαίου, ο Γιάννης Μπουτάρης επιχειρηματολόγησε ότι «κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια», συμπληρώνοντας ότι το ζήτημα είναι «τι κάνουμε και εμείς όχι μόνο οι άλλοι».

«Έχουμε το αεροδρόμιο Μακεδονία, όλοι που κατεβαίνουν εδώ, νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια. Τι θα κάνουμε εμείς, θα κρατήσουμε τα ονόματα αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και ότι άλλα τέτοια έχουμε; Χάσαμε πρέπει να το καταλάβουμε ότι χάσαμε. Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε».