Στους δρόμους τα συνδικάτα κατά της οικονομικής πολιτικής

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν από σήμερα Τρίτη 24 Απριλίου, οι αντιδράσεις των συνδικάτων, κατά της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ, θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη στο κεντρικό κτήριο του Οργανισμού (Αγ. Κωνσταντίνου 8) αλλά και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, απαιτώντας άμεση επίλυση οργανωτικού χαρακτήρα προβλημάτων, ακόμα και του ζητήματος της καθαριότητας και της υγιεινής στους χώρους εργασίας.

Την Τετάρτη 25 Απριλίου οι συνταξιούχοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην πλατεία Κοτζιά, στις 10 το πρωϊ, εκφράζοντας την αντίθεση τους στις επικείμενες παρεμβάσεις στις συντάξεις.

Την Τρίτη 1η Μαΐου, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 πμ, στο Σύνταγμα.

Την ίδια μέρα, αναμένεται συγκέντρωση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ.

Την Πέμπτη 3 Μαΐου, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στις 12:30 το μεσημέρι. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους των Ομοσπονδιών, οι οποίοι καλύπτονται ασφαλιστικά από το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών, με αίτημα την προστασία του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Την Τρίτη 15 Μαΐου, οι συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κοτζιά, στις 10 το πρωί.

Την Τετάρτη 16 Μαΐου η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, σε συντονισμό με άλλες συνδικαλιστικές επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις κατά της λιτότητας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης.

Η κινητοποίηση, ενδέχεται να εξελιχθεί σε γενική απεργία, (η 46η από το 2010 έως σήμερα), καθώς η ΓΣΕΕ προετοιμάζει την πραγματοποίηση εθνικής ημέρας δράσης. Οι δέκα φορείς που συγκροτούν την «Κοινωνική Συμμαχία» είναι οι εξής:

Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας

Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων

Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας

Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Ολομέλεια Δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας

Την Παρασκευή 25 Μαΐου οι συνταξιούχοι, θα επανέλθουν με νέο συλλαλητήριο στην πλατεία Κοτζιά, στις 10 το πρωϊ, ενώ την Τρίτη 19 Ιουνίου, οι απόμαχοι της εργασίας θα συγκεντρωθούν και πάλι στην πλατεία Κοτζιά, στις 10 το πρωί.