Κάτι… κινείται στη σχολική στέγη στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Έγκριση του κτηριολογικού προγράμματος

Οι εργασίες για την κατασκευή του νέου Τεχνολογικού/ΣΕΚ Λυκείου, που θα εξυπηρετεί τα εργαστήρια ΣΕΚ Αργυρούπολης Ελληνικού και Γλυφάδας, θα ξεκινήσουν άμεσα, καθώς η δημοτική αρχή, εξασφάλισε την υπογραφή του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κου Γαβρόγλου, για την έγκριση του κτηριολογικού προγράμματος.

Τι προβλέπει το κτηριολογικό πρόγραμμα

Την έγκριση του κτηριολογικού προγράμματος των:

1° Ημερήσιου Ε.Π.Α.Λ Αργυρούπολης

2° Εργαστηρίου Κέντρου (Ε.Κ.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας για την ανέγερση κτηρίου στο Ο.Τ 354 της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών.

(Δυναμικότητας ΕΠΑΛ 300 μαθητών) προκειμένου να είναι εφικτή η ανάπτυξη στο ίδιο συγκρότημα των απαιτούμενων δομών (θεωρητικής και εργαστηριακής διδασκαλίας), για την εξυπηρέτηση της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης, έναντι των περιορισμών σε χώρους που προβάλει η τρέχουσα θέση του Εργαστηριακού Κέντρου (μισθωμένο ακίνητο), να μειωθούν οι διανυόμενες αποστάσεις των μαθητών, όχι μόνο του ΕΠΑΛ Αργυρούπολης, αλλά και των ΕΠΑΛ Ελληνικού και Γλυφάδας, και να αξιοποιηθεί το υπάρχον διδακτήριο του ΕΠΑΛ Αργυρούπολης για τη στέγαση του 4° ΓΕΛ Αργυρούπολης, που αντιμετωπίζει σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα.

 

Το 2023 υπολογίζεται η παράδοσή του

Το κτηριακό συγκρότημα που υλοποιείται δίνει οριστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα σχολικής στέγης του 4ου Λυκείου, ενώ θα εξοικονομήσει εκατομμύρια ευρώ από τα ενοίκια που πληρώνει ο δήμος για τα κτίρια αυτά. Αναμένεται η έγκριση της μελέτης και το έργο θα είναι έτοιμο σε 5 περίπου χρόνια.

Γ. Κωνσταντάτος: Ιστορική στιγμή για τη εκπαίδευση στην πόλη μας

Ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ανέφερε:

«Ιστορική στιγμή για τη εκπαίδευση στην πόλη μας. Οι μαθητές του 4ου Λυκείου και της Τεχνολ/κης Εκπαίδευσης θα έχουν επιτέλους το σχολείο που αξίζουν!

Αναμφισβήτητα για έναν Δήμαρχο είναι κορυφαία στιγμή η κατασκευή ενός σχολείου και μάλιστα στην καρδιά της κρίσης.

Μετά από πολύ κόπο και τρέξιμο εξασφαλίσαμε την υπογραφή του Υπουργού κου Γαβρόγλου για την έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος που καταθέσαμε για την κατασκευή του νέου Τεχνολογικού/ΣΕΚ Λυκείου που θα εξυπηρετεί τα εργαστήρια ΣΕΚ Αργυρούπολης Ελληνικού και Γλυφάδας σε οικόπεδο του Δήμου μας.

Παράλληλα θα λύσει και το θέμα στέγασης του 4ου Λυκείου και ανάγκες του Δήμου Γλυφάδας ενώ θα εξοικονομήσει εκατομμύρια ευρώ από τα ενοίκια που πληρώνουμε για τα κτίρια αυτά που δεν είναι απλά παλαιά αλλά ερείπια.

Αναμένουμε την χρηματοδότηση και την προκήρυξη της μελέτης και το έργο θα είναι έτοιμο σε 5 περίπου χρόνια περίπου. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη για το που θα στεγαστεί προσωρινά το 4ο Λύκειο και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες».