Εκδηλώσεις 25ης Μαρτίου και Ε. Βενιζέλου στον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Στους όμηρους Έλληνες στρατιωτικούς τις αφιερώνει ο Γ. Κωνσταντάτος

Με τέσσερις εκδηλώσεις μνήμης, τιμά ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης τη μνήμη της ελληνικής επανάστασης του 1821 και του μεγάλου Έλληνα πολιτικού Ελευθέριου Βενιζέλου, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Κρητικής Πολιτείας και επτά φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας. Τον πολιτικό που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας από το 1910 έως τον θάνατό του το 1936.

Κυριακή 18 Μαρτίου: Αναπαράσταση της έναρξης της Επανάστασης του 1821

Ελληνικό Αργυρούπολη Εκδηλώσεις Μαρτίου

Κυριακή 25 Μαρτίου: Θεατρική παράσταση «Ο Νικηταράς»

Ελληνικό Αργυρούπολη Εκδηλώσεις Μαρτίου

26 – 31 Μαρτίου: Φωτογραφική έκθεση «Ελευθέριος Βενιζέλος. Στιγμιότυπα από τη ζωή του»

Ελληνικό Αργυρούπολη Εκδηλώσεις Μαρτίου

Σάββατο 31 Μαρτίου: «Μνήμη Ελευθερίου Βενιζέλου»

Ελληνικό Αργυρούπολη Εκδηλώσεις Μαρτίου

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, σε δηλώσεις του τόνισε την επιτακτική ανάγκη να επισκεφθούν τις εκδηλώσεις όλοι οι δημότες με τα παιδιά τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του δημάρχου:

«Αφιερωμένες οι εκδηλώσεις στο όμηρους έλληνες στρατιωτικούς!

Να φέρετε όλοι τα παιδιά σας στα ιστορικά αυτά αφιερώματα μας

Επειδή ο κύριος Ερντογάν μας δήλωσε πως δεν θυμόμαστε την Ιστορία ( μας έκαναν παστά ψάρια στο Σαγγάριο είπε) να του πούμε πως στον Δήμο αυτό που γεννήθηκε από όσους γλύτωσαν πρίν από 100 χρόνια από την τουρκική βαρβαρότητα πως ούτε ξεχνάμε και δεν θέλουμε να ξεχάσουμε ως λαός που αγαπάει την Ειρήνη αλλά δεν χαρίζουμε και σε κανέναν την ελευθερία μας.

Για τον λόγο αυτό θεωρώ πως έχετε όλοι ιερή υποχρέωση περισσότερο από ποτέ να φέρετε τα παιδιά σας στα παρακάτω ιστορικά αφιερώματα. Να δουν την Κυριακή στο προαύλιο της Μεταμόρφωσης την αναπαράστηση της έναρξης της Ελληνικής Επανάσταστης που διοργανώνουμε σε συνεργασία με τον σύλλογο Πελοποννησίων και τον Δήμο Καλαβρύτων. Να τα φέρετε να δούν την παράσταση ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ για να διδιχθούν τι σημαίνει να είσαι ΈΛΛΗΝΑΣ. Και τέλος στο μεγάλο ιστορικό αφιερωμα που διοργανώνουμε με τον σύλλογο Κρητών ώστε να μάθουμε όλοι τι σημαίνει ΗΓΕΤΗΣ, ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.

Σας περιμένουμε όλους σε μια σημαντική ιστορική πρωτοβουλία που πήραμε και αποδυκνύει για μια ακόμα φορά γιατί είμαστε ο Δήμος του Πολιτισμού όλο τον χρόνο με μεγάλα αφιερώματα και εκδηλώσεις».