Συλλήψεις διαρρηκτών στο Ελληνικό

Είχαν «χτυπήσει» 17 καταστήματα

Δεκαεπτά διαρρήξεις και κλοπές από καταστήματα και επιχειρήσεις σε Αργυρούπολη, Βούλα, Βάρκιζα και Βάρη είχαν διαπράξει δύο Ρουμάνοι ηλικίας 25 και 29 ετών, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, oι κακοποιοί εντοπίστηκαν το βράδυ της Κυριακής, έξω από κατάστημα, στην περιοχή του Ελληνικού, τη στιγμή που είχαν εισβάλει στο εσωτερικό του και είχαν αφαιρέσει χρήματα, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Μάλιστα οι διαρρήκτες αντιλαμβανόμενοι τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν και μετά από καταδίωξη συνελήφθη αρχικά ο 29χρονος, ενώ ο 25χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη τη Δευτέρα 9 Απριλίου.

Τις δεκατέσσερις κλοπές και διαρρήξεις τις είχαν διαπράξει από κοινού, ενώ ακόμη τρεις τις είχε διαπράξει μόνος του ο 29χρονος. Οι δράστες είχαν συγκεκριμένη μέθοδο δράσης και πραγματοποιούσαν διαρρήξεις σε εστιατόρια, μίνι μάρκετ, κομμωτήρια και αρτοποιεία και αφαιρούσαν χρήματα και τσιγάρα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα. Όπως προέκυψε, ο 29χρονος υπήκοος Ρουμανίας, έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα στην περιοχή του Αλίμου.