Ολοκληρώνονται οι αποψιλώσεις πυροπροστασίας και οι καθαρισμοί κοινοχρήστων στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης

Σε όλη την επικράτεια των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων

Από την Υπηρεσία Πρασίνου και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης γνωστοποιείται ότι από τα μέσα Μαΐου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες πυροπροστασίας στο βουνό, καθαρισμοί και αποψιλώσεις πάρκων, αλσών, παιδικών χαρών, παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολείων και άλλων κοινόχρηστων χώρων σε όλη την επικράτεια των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων σε Ελληνικό και Αργυρούπολη.

Γνωστοποιείται παράλληλα ότι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την επικινδυνότητα και τις ανάγκες που προκύπτουν στην καθημερινότητα οι σχετικές εργασίες θα συνεχιστούν προς ικανοποίηση όλων των αναγκών και των αιτημάτων των Δημοτών μας.

Να σημειωθεί ότι λόγω των βροχοπτώσεων και της απότομης ξηρασίας το φαινόμενο των χόρτων είχε ιδιαίτερη ένταση με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να επαναληφθεί ο καθαρισμός.

Παρακαλούνται οι συνδημότες μας όσο και οι επισκέπτες της πόλης μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α.

Καθαρισμός οικοπέδων για αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς

Λόγω αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου και σύμφωνα με την υπ. αριθ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4-2012 Τ.Β΄) Πυροσβεστική Διάταξη, πρέπει οι ιδιοκτήτες σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όρια των οικοπέδων τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους. Επίσης, στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Σε περίπτωση μη ανταπόκρισή σας, είμαστε υποχρεωμένοι , για την δημόσια ασφάλεια και υγεία, να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες που ο Ν.3852/2010 άρθρο 94 και ο Ποινικός Κώδικας επιβάλλει.