Αυτοκτονία 15χρονου: Τι αναφέρουν οι συμμαθητές του για το bullying

Οι φίλοι του δηλώνουν σοκαρισμένοι

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον 15χρονο μαθητή από την Αργυρούπολη ο οποίος φέρεται να αυτοκτόνησε επειδή δεχόταν bullying.

Το μοιραίο βράδυ της Κυριακής είχε μόλις γυρίσει από ένα πάρτι. Όταν πήγε σπίτι του, απαγχονίστηκε στο μπαλκόνι.

Φίλοι του που ήταν μαζί του εκείνη τη νύχτα δηλώνουν σοκαρισμένοι, καθώς όπως λένε τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε. Ο 15χρονος έδειχνε να περνά καλά και να είναι χαρούμενος, κάνοντας μάλιστα και instastory στο Instagram.

Προερχόταν από μια πολύ καλή οικογένεια και ήταν ένα παιδί με πολύ γόνιμους και έντονους προβληματισμούς και πολύ υψηλές ευαισθησίες.

Συμμαθήτρια 15χρονου: Ποτέ δεν είχα δει κάποιον να τον πειράζει

«Πολλές φορές καθόμασταν στο ίδιο θρανίο, μιλάγαμε… Ήταν ανοιχτό παιδί. Ποτέ δεν έδειξε σε κανέναν ότι μπορεί κάτι να τον απασχολεί. Ούτε έδειχνε κλειστός στον εαυτό του και μοναχικός τύπος. Ήταν χαρούμενος. Δεν ήταν χαρακτήρας που ό,τι και να λέγανε τον πείραζε.Παρόλο που ήμουν κάθε μέρα μαζί του ποτέ δεν είχα δει την ώρα του σχολείου να συμβαίνει κάτι, κάποιος να τον πειράξει ή να τον κοροϊδέψει. Απλά μπορεί 1-2 παιδιά να έρχονταν σε μένα και να μου έλεγαν κάτι για εκείνον».

Τελευταία φορά που τον είδε ήταν το Σάββατο:

«Είχαμε μια γιορτή και ήμασταν μαζί. Ήταν χαρούμενος, γέλαγε, δεν έδειχνε να τον ανησυχεί κάτι. Μετά κανόνισε με τα υπόλοιπα παιδιά να ξανασυναντηθούμε όποτε θέλουμε αλλά όχι Δευτέρα ή Παρασκευή γιατί θα έδινε πτυχίο για τα Ισπανικά».

Όπως λέει ίδια «κανένας δεν κατάλαβε τίποτα και αυτό είναι που μας συγκλονίζει όλους. Το γεγονός ότι όλοι τον ξέραμε και ποτέ κανείς δεν κατάλαβε κάτι τέτοιο. Έχουμε τρελαθεί όλοι. Ακόμα και στους πιο κοντινούς φίλους δεν έδειξε να τον ενοχλεί το παραμικρό».

Συμμαθητής 15χρονου: Υπήρχαν μερικοί που τον κορόϊδευαν

«Δε μιλούσε ποτέ, τα κρατούσε όλα μέσα του. Χθες είχε πάει σε ένα πάρτι και φαινόταν να περνάει τέλεια. Μάλιστα είχε πάρει τηλέφωνο τους γονείς του και τους ρώτησε τι ώρα θα γυρίσουν στο σπίτι για να προλάβει να κάνει αυτό που ήθελε» δήλωσε συμμαθητής του 15χρονου.

Όπως είπε, «έβλεπα μερικούς που τον κορόιδευαν από κοντά. Απλά δεν ένιωθε ωραία, δεν απαντούσε και προχωρούσε. Δεν προκαλούσε προβλήματα σε κανέναν. Μόνο του προκαλούσαν. Ήταν και εξωσχολικοί και του σχολείου».