Σύσσωμη η Κεντροαριστερά του Δήμου στο πλευρό του Γιάννη Κωνσταντάτου

Σε πλήρη εξέλιξη η διεύρυνση

Η διεύρυνση της Ενωμένης Πόλης, του αυτοδιοικητικού κινήματος του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.

Η Μαριλένα Χρυσανθοπούλου, πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ  στη Β’ Αθήνας και γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Ελληνικού – Αργυρούπολης, ένωσε τις δυνάμεις της με την παράταξη του δημάρχου, Γιάννη Κωνσταντάτου.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Κωνσταντάτος ανέφερε πως: «Η Μαριλένα ενώνει τις δυνάμεις της μαζί μας στον αγώνα για την αναγέννηση της πόλης μας. Εκπροσωπεί τον προοδευτικό χώρο και συμβολίζει ότι η Ενωμένη Πόλη, ως αυτοδιοικητική παράταξη συγκεντρώνει δυνάμεις απ’ όλους τους χώρους και ιδιαίτερα τα άριστα στελέχη τους».

«Είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρει πολλά στην πόλη και στη διοίκησή μας», δήλωσε κλείνοντας ο δήμαρχος.

Η εν λόγω «μεταγραφή» έρχεται να ταράξει τα πολιτικά νερά της περιοχής, μιας και πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό κομματικό στέλεχος του χώρου της Κεντροαριστεράς που ενώνει τις δυνάμεις του με την «Ενωμένη Πόλη».

Παλαιό στέλεχος της παράταξης Κωνσταντάτου είναι και ο γραμματέας της Τ.Ο. Κινήματος Αλλαγής Ελληνικού – Αργυρούπολης και Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης, Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος , και η πλειοψηφία της Συντονιστικής του Γραμματείας. Αξίζει να τονιστεί πως πρόκειται για μία τοπική οργάνωση με τις υψηλότερες συμμετοχές στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στην «Ενωμένη Πόλη» ανήκει και η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών στελεχών του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Λαμβάνονται υπόψη και τους ήδη εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξη που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που, η Κεντροαριστερά του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης βρίσκεται συσπειρωμένη, με κοινό όραμα και στόχο για την προεκλογική χρονιά που έπεται.

Το μοναδικό «σαμαράκι» στο δρόμο της ενωμένης Κεντροαριστεράς προς τις αυτοδιοικητικές (αλλά και εθνικές) εκλογές φαίνεται να είναι η στάση που τηρεί ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Β1 Αθήνας του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Στέφας, ο οποίος δηλώνει ανοιχτά πως θα θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Ο Κ. Στέφας ανακηρύχθηκε πρόσφατα ως ο νέος πρόεδρος της δημοτικής παράταξης Ξανά η Πόλη Μπροστά, της παράταξης απ’ όπου αποχώρησε η Γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ελληνικού, Μ. Χρυσανθοπούλου.

Είναι απορίας άξιο πως θα διεκδικήσει, όπως ακούγεται, την επίσημη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, τη στιγμή που όλα τα τοπικά στελέχη του έχουν «γυρίσει την πλάτη».

Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», όπου περιγράφει τις κινήσεις του Κ. Στέφα με στόχο την ακύρωση της κοπής της πίτας (!) της τοπικής οργάνωσης της περιοχής:

Ευθύνες για το κλίμα που επικρατεί πρέπει να επιρριφθούν και στα υψηλά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη, μιας και είναι γνώστες της κατάστασης που υποβόσκει για πολύ καιρό.

Οφείλουν να σεβαστούν τα αξιώματά τους και να μην «κωφεύσουν» γι’ ακόμη μια ακόμη φορά στη βάση του χώρου, η οποία έχει ήδη «μιλήσει» με τις πράξεις της.