Παρουσίαση του βιβλίου του Μπάμπη Αρώνη με τίτλο «Απόλυτη σήψη» στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης και οι εκδόσεις Ίαμβος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μπάμπη Αρώνη με τίτλο «Απόλυτη σήψη » τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου και ώρα 19.00, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», (Κύπρου 68, πλατεία Δημαρχείου).

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και πρώην αναπληρωτής νομάρχης Αθηνών, Χάρης Πασβαντίδης.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Βίκυ Γολεμάτη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια χώρα σε απόλυτη σήψη. Στο βωμό του κέρδους θυσιάζονται νόμοι και θεσμοί. Οικονομικές και πολιτικές συμμορίες, που έχουν αναλάβει τον ρόλο του τιμητή κάθε είδους τραμπούκου, αλωνίζουν ανενόχλητες τη χώρα. Περιουσίες λεηλατούνται και καίγονται χωρίς να τιμωρείται κανείς. Το πλέγμα αυτής της ανομίας θα αρχίσει να ξετυλίγεται, όταν ο ντετέκτιβ Ηλίας Παπαδόπουλος, αναλαμβάνοντας μια υπόθεση ρουτίνας, θα βρεθεί απρόσμενα στα ίχνη αυτού του κυκλώματος. Τα στοιχεία που θα προκύψουν από την έρευνα θα οδηγήσουν τους πρωταγωνιστές σε απρόβλεπτα μονοπάτια. Απρόοπτα γεγονότα, συγκρούσεις και ανατροπές δημιουργούν νέα δεδομένα, που θα ανατρέψουν ριζικά τη ζωή τους.

Θα καταφέρουν τελικά να τα βάλουν με υπέρτερες δυνάμεις ή θα υπερισχύσει το δίκαιο του ισχυρού;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Μπάμπης Αρώνης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1939. Λόγω της δουλειάς του πατέρα του, ως αρχιμουσικού, ταξίδεψε και έζησε σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα. Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Πάτρα και πήρε τα πτυχία του στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Σε ηλικία μόλις 18 ετών έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα και ακολούθησε μία αστυνομική νουβέλα. Όμως, οι δυσκολίες της ζωής ήταν η αιτία να παραμερίσει αυτήν την ενασχόλησή του και το 1960 μετακόμισε μόνιμα στην Αθήνα, όπου παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά. Ασχολήθηκε με τη μουσική διδασκαλία στο Εθνικό Ωδείο, στα παραρτήματα Γλυφάδας και Ελληνικού, καθώς και διετέλεσε για πολλά χρόνια αρχιμουσικός στη φιλαρμονική του Δήμου Βύρωνα. Τα τελευταία χρόνια, αφού εργάστηκε στις οικονομικές υπηρεσίες του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ, αποφάσισε να επιστρέψει σε αυτό που άφησε ως έφηβος και να συνεχίσει τη συγγραφή βιβλίων.