Ελληνικό : Σε ένα μήνα η μεταβίβαση των μετοχών στον επενδυτή

Σύμφωνα με παράγοντες που εμπλέκονται στο έργο εκτιμούν ότι η μεταβίβαση των μετοχών από την «Ελληνικό Α.Ε.» στη Lamda Development αναμένεται γύρω στις 15 Μαίου

Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαίου αναμένεται να αλλάξει σελίδα το επενδυτικό σχέδιο του Ελληνικού και να περάσει πια στην εποχή της εκκίνησης των εργασιών ανάπλασης της έκτασης των 6,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων.

Πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια από τότε που προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του ακινήτου του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά και μετά την πρόσφατη επικαιροποίηση του τραπεζικού δανεισμού και το κλείσιμο και των τελευταίων εκκρεμοτήτων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το έργο πλησιάζει στην αφετηρία για τις επενδύσεις ύψους 2,5 δις. ευρώ στην πρώτη πενταετία.

Σύμφωνα με παράγοντες που εμπλέκονται στο έργο εκτιμούν ότι η μεταβίβαση των μετοχών από την «Ελληνικό Α.Ε.» στη Lamda Development αναμένεται γύρω στις 15 Μαίου και εκείνο το διάστημα η εταιρία θα καταβάλει και την προκαταβολή των 300 εκ. ευρώ.

Στις εκκρεμότητες που παραμένουν είναι μόνο αυτή της παραχώρησης της άδειας του καζίνο και της ανάπτυξης του ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος. Πηγές θέλουν την κοινοπραξία Mohegan – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για το σχέδιο της σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται αν καθυστερήσει το κλείσιμο των συζητήσεων να ενεργοποιηθεί εναλλακτικό σχέδιο για την μεταβίβαση των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» στον επενδυτή.

Η Lamda Development προ ολίγων ημερών ανακοίνωσε την επικαιροποίηση του δανεισμού της από τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς συνολικού ύψους 1,16 δις. ευρώ με τα υπόλοιπα κεφάλαια, περίπου 1,5 δις. ευρώ, να έχουν εξασφαλιστεί από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και την έκδοση του ομολόγου.

Όπως έχει ανακοινώσει ο επενδυτής στην πρώτη πενταετία θα υλοποιηθούν επενδύσεις ύψους 2,5 δις. ευρώ και αυτές θα αφορούν στην κατασκευή βασικών υποδομών (δίκτυα κοινής ωφέλειας κλπ), ενός σημαντικού τμήματος του μητροπολιτικού πάρκου και πολυτελών κατοικιών, στην ανέγερση του εμπορικού κέντρου και δύο πύργων επί της Λ. Βουλιαγμένης, στην αναβάθμιση της μαρίνας Αγίου Κοσμά με την ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου και η κατασκευή παραθαλάσσιου οικισμού με κατοικίες ήπιας δόμησης.

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για συμμορία που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αθήνα

Οι δράστες έκλεβαν αυτοκίνητα από τις περιοχές Ζωγράφου, Βύρωνα...

Reunion με παίκτες του Survivor και τη σύντροφό του

Ο πρώην παίκτης του Survivor Απόστολος Ρουβάς επέστρεψε στην...

Ένοχος 27χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 89χρονη

Ένοχος με μειωμένο καταλογισμό κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό...

Σπείρα έκλεβε αυτοκίνητα από Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανή – 13 συλλήψεις μέχρι στιγμής

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και εξάρθρωση σπείρας κλοπής αυτοκινήτων....

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για συμμορία που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αθήνα

Οι δράστες έκλεβαν αυτοκίνητα από τις περιοχές Ζωγράφου, Βύρωνα και Καισαριανή. Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για...

Reunion με παίκτες του Survivor και τη σύντροφό του

Ο πρώην παίκτης του Survivor Απόστολος Ρουβάς επέστρεψε στην Ελλάδα και περνάει χρόνο με τα αγαπημένα του πρόσωπα που είχε αποχωριστεί για πολύ καιρό. Προτεραιότητα...

Ένοχος 27χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 89χρονη

Ένοχος με μειωμένο καταλογισμό κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, στην τελευταία συνεδρίασή του, ένας 27χρονος Τρικαλινός, ο οποίος παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για απόπειρα...