Ελληνικό : Σε ένα μήνα η μεταβίβαση των μετοχών στον επενδυτή

Σύμφωνα με παράγοντες που εμπλέκονται στο έργο εκτιμούν ότι η μεταβίβαση των μετοχών από την «Ελληνικό Α.Ε.» στη Lamda Development αναμένεται γύρω στις 15 Μαίου

Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαίου αναμένεται να αλλάξει σελίδα το επενδυτικό σχέδιο του Ελληνικού και να περάσει πια στην εποχή της εκκίνησης των εργασιών ανάπλασης της έκτασης των 6,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων.

Πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια από τότε που προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του ακινήτου του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά και μετά την πρόσφατη επικαιροποίηση του τραπεζικού δανεισμού και το κλείσιμο και των τελευταίων εκκρεμοτήτων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το έργο πλησιάζει στην αφετηρία για τις επενδύσεις ύψους 2,5 δις. ευρώ στην πρώτη πενταετία.

Σύμφωνα με παράγοντες που εμπλέκονται στο έργο εκτιμούν ότι η μεταβίβαση των μετοχών από την «Ελληνικό Α.Ε.» στη Lamda Development αναμένεται γύρω στις 15 Μαίου και εκείνο το διάστημα η εταιρία θα καταβάλει και την προκαταβολή των 300 εκ. ευρώ.

Στις εκκρεμότητες που παραμένουν είναι μόνο αυτή της παραχώρησης της άδειας του καζίνο και της ανάπτυξης του ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος. Πηγές θέλουν την κοινοπραξία Mohegan – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για το σχέδιο της σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται αν καθυστερήσει το κλείσιμο των συζητήσεων να ενεργοποιηθεί εναλλακτικό σχέδιο για την μεταβίβαση των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» στον επενδυτή.

Η Lamda Development προ ολίγων ημερών ανακοίνωσε την επικαιροποίηση του δανεισμού της από τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς συνολικού ύψους 1,16 δις. ευρώ με τα υπόλοιπα κεφάλαια, περίπου 1,5 δις. ευρώ, να έχουν εξασφαλιστεί από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και την έκδοση του ομολόγου.

Όπως έχει ανακοινώσει ο επενδυτής στην πρώτη πενταετία θα υλοποιηθούν επενδύσεις ύψους 2,5 δις. ευρώ και αυτές θα αφορούν στην κατασκευή βασικών υποδομών (δίκτυα κοινής ωφέλειας κλπ), ενός σημαντικού τμήματος του μητροπολιτικού πάρκου και πολυτελών κατοικιών, στην ανέγερση του εμπορικού κέντρου και δύο πύργων επί της Λ. Βουλιαγμένης, στην αναβάθμιση της μαρίνας Αγίου Κοσμά με την ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου και η κατασκευή παραθαλάσσιου οικισμού με κατοικίες ήπιας δόμησης.

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

Τουρκία: Πώς ο Ερντογάν… πουλάει iPhone στον Πούτιν

Καθώς στο τραπέζι ΗΠΑ και ΕΕ βρίσκονται στοχευμένες...

Τουρκία: Επικίνδυνοι ισχυρισμοί για μεταφορά αρμάτων μάχης σε Λέσβο και Σάμο 

Με φωτογραφίες που ελήφθησαν από τουρκικά drones, η...

Ευρυτανία: Βατραχάνθρωποι θα βουτήξουν στη λίμνη των Κρεμαστών για την 48χρονη

Θα «χτενίσουν» το σημείο που εντόπισε εύρημα το...

«Σοκ» με Αραούχο στην Μπαρτσελόνα: Αμφίβολος ακόμα και για το Μουντιάλ

Πολύ σοβαρός αποδείχθηκε ο τραυματισμός που αποκόμισε...

Τουρκία: Πώς ο Ερντογάν… πουλάει iPhone στον Πούτιν

Καθώς στο τραπέζι ΗΠΑ και ΕΕ βρίσκονται στοχευμένες κυρώσεις κατά της Τουρκίας, λόγω της προσέγγισης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αναλυτές εξηγούν πώς ο...

Τουρκία: Επικίνδυνοι ισχυρισμοί για μεταφορά αρμάτων μάχης σε Λέσβο και Σάμο 

Με φωτογραφίες που ελήφθησαν από τουρκικά drones, η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι η χώρα μας στρατιωτικοποιεί περαιτέρω τα νησιά.  ...

Ευρυτανία: Βατραχάνθρωποι θα βουτήξουν στη λίμνη των Κρεμαστών για την 48χρονη

Θα «χτενίσουν» το σημείο που εντόπισε εύρημα το τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ «Sonar Έμιλυ» αργά το απόγευμα του Σαββάτου. ...