Οικονομικό Φόρουμ Δελφών – Αθανασίου (Lamda): «Εντός 7 εβδομάδων πιθανόν η μεταβίβαση για το Ελληνικό»

-

Προς δημοπράτηση έργα μισού δισ. ευρώ από τον Ιούλιο για τις υποδομές κι επιπλέον έργα μισού δισ. το επόμενο εξάμηνο

«Εχουν περάσει επτά χρόνια από τον διαγωνισμό, πιστεύουμε ότι σε λιγότερο από επτά εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να υπογράψουμε την τελική σύμβαση. Η σκυτάλη τώρα έχει περάσει στο υπουργείο Οικονομικών και μας έχουν πεί ότι στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες».

Αυτό ανέφερε πρiν από λίγο από το βήμα του οικονομικού φόρουμ των Δελφών o διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου, προσθέτοντας ότι «με το που θα υπογραφεί η σύμβαση το και θα ανακοινωθεί εκτιμάμε ότι θα αρχίσει ένας χείμαρρος επενδύσεων».

Η εταιρεία σκοπεύει να δημοπρατήσει τα πρώτα έργα αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης.

«Αρα μετά τον Ιούλιο θα δημοπρατηθούν έργα σχεδόν μισού δισ. ευρώ για τις υποδομές και θα ακολουθήσουν κι επιπλέον έργα μισού δισ. ευρώ στο επόμενο πεντάμηνο- εξάμηνο. Ολο αυτό το διάστημα που προετοιμαζόμαστε για τις υπογραφές προετοιμαζόμαστε ταυτόχρονα και για τα έργα. Την ημέρα που θα γίνει η μεταβίβαση μετοχών θα ανακοινώσουμε τρείς συγκεκριμένες ημερομηνίες, θα δείξουμε τα σχέδια για εμβληματικά κτίρια εντός της έκτασης, την αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης, το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης, ενώ θα πραγματοποιήσουμε και μία επενδυτική ημερίδα για τις κοινοπραξίες που έχουμε ήδη κάνει και θα κάνουμε και προσεχώς αλλά και το οικονομικό αποτύπωμα του έργου. Αν η μεταβίβαση γίνει τις επόμενες εβδομάδες θα προλάβουμε αυτά τα webinars πριναπό τις διακοπές του καλοκαιριού».

Ως προς τη χρηματοδότηση του έργου, ο επικεφαλής της Lamda ανέφερε ότι αυτή είναι εξασφαλισμένη: «Μπορώ να πω ότι είναι ένα από τα ελάχιστα έργα παγκοσμίως που, πριν ακόμη αρχίσει, έχουν πλήρη χρηματοδότηση για όλα τα έργα της πρώτης πενταετίας ύψους 2,5 δισ. ευρώ, μέσω συγκεκριμένων κινήσεων που έχουν προηγηθεί, της αύξησης κεφαλαίου, του ομολόγου, των δανειακών συμβάσεων που έχουμε υπογράψει. Ακόμη κι αν δεν προχωρούσαμε σε συνεργασίες μέσω των κοινοπραξιών και κάναμε το έργο όλο μόνοι μας έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Παρ’ όλ’ αυτά θέλουμε να κάνουμε κοινοπραξίες γιατί αναζητούμε και περαιτέρω εξειδικεύσεις σε τομείς που εμείς δεν έχουμε (σ.σ. όπως για παράδειγμα με την ΤΕΜΕΣ της Costa Navarino για τα ξενοδοχεία).

Ακολουθήστε μας στο facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ