Σταϊκούρας: «Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα, ταχύτητα και ασφάλεια δικαίου για την επένδυση στο Ελληνικό»

Εγκρίθηκε από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο νόμου για την επένδυση του Ελληνικού με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν τις ενστάσεις τους.
Ο κ. Σταϊκούρας από την πλευρά του τόνισε πως: «Η σύμβαση μεταβίβασης εμπράγματων δικαιωμάτων, αποτελεί τυπικά μια συναλλαγή μεταξύ δύο δημόσιων εταιρειών, πλην όμως, η σύμβαση αυτή και η κύρωσή της με νόμο, αποτελεί αποφασιστικής σημασίας βήμα, για την ολοκλήρωση της ανάληψης από τον επενδυτή, της διοικητικής και διαχειριστικής εξουσίας για την ανάπτυξη του επενδυτικού έργου στο μητροπολιτικό πόλο Ελληνικό-‘Αγιος Κοσμάς, το οποίο αποτελεί κεφαλαιώδους σημασίας εγχείρημα, τόσο για την τοπική κοινωνία και οικονομία όσο και συνολικά για τη χώρα».
Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες για την επένδυση στο Ελληνικό, ώστε να υλοποιηθεί ένα έργο εξαιρετικά πολύπλοκο και δύσκολο. «Το έργο στο Ελληνικό είναι εξαιρετικά περίπλοκο, δύσκολο και παραλήφθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση σε εξαιρετικά ανώριμο στάδιο», είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Αποδεικνύεται ποιοι, με μεθοδικότητα, ταχύτητα και ασφάλεια δικαίου, προωθούν τις επενδύσεις»

 

 

Δημοσιεύτηκε από Pretty Nails – since 2003 στις Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021

 

Τα κόμματα

Ο εισηγητής της ΝΔ, Ιωάννης Πασχαλίδης, υπογράμμισε ότι το Ελληνικό είναι μια επένδυση η οποία μπορεί να «απογειώσει» τη χώρα και να καταστήσει τα νότια προάστια της Αθήνας κορυφαίο τουριστικό προορισμό. «Η ανάπτυξη μιας πρότυπης έξυπνης πόλης μέσα στην πόλη, θα δημιουργήσει ένα νέο προορισμό υψηλού επιπέδου, προσελκύοντας επισκέπτες, νέους κατοίκους και επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ήδη στην ευρύτερη περιοχή του Ελληνικού, έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στις αξίες των ακινήτων, η οποία αναμένεται να ενταθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς όλο και περισσότεροι αναζητούν κατοικίες ή επαγγελματικά ακίνητα σε μια περιοχή, που θα είναι σε λίγα χρόνια στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

 

Η προβλεπόμενη εγκατάσταση μεγάλου αριθμού νέων επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή, θα φέρει σημαντικά έσοδα και στα δημοτικά ταμεία που θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη υποδομών που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, επεσήμανε.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα, αναφέρθηκε στη συνεισφορά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα παρέλαβε ένα οικόπεδο χωρίς τοπογραφικό, με μια σύμβαση που απαιτούσε πολλές διορθωτικές κινήσεις και χωρίς καμία, θεσμική, διοικητική και πολεοδομική ωρίμανση του ακινήτου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναδιαπραγματεύτηκε τη σύμβαση, πέτυχε αλλαγές υπέρ των κοινωνικών συμφερόντων, έβαλε θετικό πρόσημο στην εξέλιξη του έργου. «Είμαστε υπέρ της επένδυσης. Θα σας δώσουμε συναίνεση γιατί έχουμε ξεμπλοκάρει και έχουμε βελτιώσει πολύ τη σύμβαση. Θα την παρακολουθούμε την επένδυση βήμα-βήμα», είπε η Πέτη Πέρκα.

 

«Το ΤΑΙΠΕΔ μεταφέρει τα εμπράγματα δικαιώματά του στην «Ελληνικό ΑΕ» έναντι μετοχών της εταιρείας, ώστε στη συνέχεια, εφόσον εκπληρωθούν και όλες οι υπόλοιπες νομικές δεσμεύσεις, να μπορέσει να ολοκληρωθεί η πώληση των μετοχών αυτών από το ΤΑΙΠΕΔ στην HELLENIKON GLOBAL, της θυγατρικής της LAMDA DEVELOPMENT», είπε ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Σκανδαλίδης και πρόσθεσε: «Έτσι έρχεται πολύ πιο κοντά η έναρξη ενός πολυαναμενόμενου έργου, με την καταβολή της πρώτης δόσης των 300 εκατομμυρίων ευρώ, από τα 915 εκατομμύρια ευρώ του συνολικού τιμήματος προς το ΤΑΙΠΕΔ, την οποία βρίσκουμε ως προϋπολογισμένο έσοδο από αποκρατικοποιήσεις σε όλους τους Προϋπολογισμούς, από τον Προϋπολογισμό του 2016 και μετά. Είναι φανερό ότι προέχει η υλοποίηση του έργου, και γι’ αυτό θα ψηφίσουμε τη σχετική κύρωση».

«Σήμερα δίνετε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου με σύμπνοια για έναν πνεύμονα, τον τελευταίο μεγάλο ελεύθερο χώρο ανάσας που έχει ανάγκη το Λεκανοπέδιο, αλλά και η ευρύτερη περιοχή», ανέφερε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου και πρόσθεσε: «Το νέο έγκλημα που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση σε βάρος του λαού, ψηφίζεται σε όλες τις φάσεις και τη σημερινή, από κοινού, Νέα Δημοκρατία – ΣΥΡΙΖΑ – Κίνημα Αλλαγής. ‘Αλλωστε, η σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού, φέρνει τη σφραγίδα όλων των αστικών κυβερνήσεων, ενώ Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζονται για το ποιος είναι ο ικανότερος να θυσιάζει στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού. Προτού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπει στην τελική ευθεία για απελευθέρωση της επένδυσης, έλυσε βασικά ζητήματα – που δεν είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις – όπως το ζήτημα κήρυξης μέρους του Ελληνικού σαν χώρου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος».

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

Επιτροπή: Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας – Σε ποιους χώρους την πετάμε

Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας έδωσε η Επιτροπή...

Πράσινο φως από τη Γερμανία για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Σουηδίας...

Άδειες fast track για ΑΠΕ και υποχρεωτικά φωτοβολταϊκά σε εμπορικά, δημόσια κτίρια και νέες κατοικίες

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παράμετρος που έχει να κάνει με τα φωτοβολταϊκά υπάρχει στις προτάσεις της Κομισιόν για την ενεργειακή απεξάρτηση από την Ρωσία που...

Επιτροπή: Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας – Σε ποιους χώρους την πετάμε

Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας έδωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 17:00 από τον υπουργό Υγείας, Θάνο...

Πράσινο φως από τη Γερμανία για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν, μετά...