Lamda: Θέμα εβδομάδων να «κλείσει» το Ελληνικό – «Ορόσημο» η σημερινή κύρωση στη Βουλή

Ακόμη κι εντός Ιουνίου μπορεί να καταβληθεί η πρώτη δόση των 300 εκατ. ευρώ

Ορόσημο χαρακτήρισε η διοίκηση της Lamda Development τις εξελίξεις των τελευταίων ημέρων που αφορούν ουσιαστικά την ιδιοκτησιακή ωρίμανση του ακινήτου με την κύρωση σήμερα στη Βουλή της σύμβασης για τη μεταβίβαση εμπράγματων δικαιωμάτων στον Μητροπολιτικό Πόλο του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνικό Α.Ε.

 

Δημοσιεύτηκε από Pretty Nails – since 2003 στις Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021

 

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των αναλυτών με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, το οικονομικό επιτελείο του ομίλου ανέφερε ότι «είναι θέμα εβδομάδων για την υπογραφή της τελικής σύμβασης για τη μεταβίβαση των μετοχών».

Σε σχέση με τα προαπαιτούμενα για το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής προχωρούν επίσης, με το θέμα της παραχώρησης άδειας του καζίνο, να βρίσκεται αυτή την στιγμή στον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ θετικές για την εταιρεία εξελίξεις υπάρχουν στο δικαστικό μέτωπο με τις τελευταίες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

 

 

Επτά χρόνια μετά την αρχική υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda, ο επενδυτής προβλέπεται, εκτός απροόπτου, να καταβάλλει εντός του Ιουνίου, το ποσό που αναλογεί στην πρώτη δόση (300 εκατ. ευρώ) ώστε να αποκτήσει η Lamda τις μετοχές της Ελληνικό Α.Ε.. «Από την πλευρά μας προχωρούμε κανονικά και μάλιστα έχουμε επιταχύνει τις διαδικασίες σε σχέση με τις μελέτες και τις πρόδρομες εργασίες».

Σε σχέση με τα τρία εμπορικά κέντρα του ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία, όπως αναφέρθηκε στους αναλυτές, μετά την επαναλειτουργία, «υπάρχει μία σταδιακή ανάκαμψη των πωλήσεων των καταστημάτων, ενώ πολύ ισχυροί προοδευτικά είναι οι ρυθμοί αύξησης της επισκεψιμότητας. Από τα μέσα Μαϊου ειδικά, περίοδος κατά την οποία έγινε και η περαιτέρω άρση των προηγούμενων περιορισμών που ίσχυαν (π.χ. ραντεβού για αγορές στο κατάστημα) βλέπουμε συνεχώς μία ανοδική τάση».

 

Δύο θετικές παράμετροι στις οποίες αναφέρθηκε η διοίκηση για την επόμενη μέρα στα malls του ομίλου μετά την πανδημία είναι το γεγονός ότι είναι πολύ υψηλά, στο 99%, τα ποσοστά πληρότητας όπως και οι αποτιμήσεις των ακινήτων.

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

OPPO: Στην Ελλάδα η δεύτερη μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία σε «έξυπνες» συσκευές

Νέος «παίκτης» στην ελληνική αγορά των «έξυπνων» συσκευών...

Πλεύρης: Διαδηλωτές ξανά έξω από το σπίτι του

Σε ανάρτησή του στο Τwitter αναφέρει: «Δυστυχώς και...

Novartis: Μόνο Παπαγγελόπουλος- Τουλουπάκη σε Ειδικό Δικαστήριο

Δεν παραπέμπτονται σε δίκη οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης,...

«Βόμβα» στην Euroleague με Ντε Κολό!

Σούπερ μεταγραφή για τη Βιλερμπάν που ανακοίνωσε...

OPPO: Στην Ελλάδα η δεύτερη μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία σε «έξυπνες» συσκευές

Νέος «παίκτης» στην ελληνική αγορά των «έξυπνων» συσκευών τεχνολογίας, θα είναι από τις 4 Ιουλίου η κινεζική εταιρεία OPPO. Πρόκειται για τη δεύτερη...

Πλεύρης: Διαδηλωτές ξανά έξω από το σπίτι του

Σε ανάρτησή του στο Τwitter αναφέρει: «Δυστυχώς και σήμερα στόχος των αντιεμβολιαστών το σπίτι μου και η οικογένεια μου.» ...

Novartis: Μόνο Παπαγγελόπουλος- Τουλουπάκη σε Ειδικό Δικαστήριο

Δεν παραπέμπτονται σε δίκη οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρος Τάρκας και Ιωάννης Φιλιππάκης - Δεν παραπέπονται επίσης οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος...