ΠΦΠΟ: Η επένδυση του Ελληνικού δεν μπορεί να γίνει πάνω σε πτώματα ζώων

Το θέμα των γατών στο Ελληνικό παραμένει ακόμη άλυτο, όπως και ο κίνδυνος να θαφτούν κάτω από τόννους μπετόν αυτές και τα νεογέννητα τους, όσο πλησιάζουμε στο σημείο μηδέν που είναι η κατεδάφιση του κτιρίου του πρώην αεροδρομίου“, υπογραμμίζει, σε ανάρτηση της η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, αναφερόμενη στην κατάσταση με τις αδέσποτες γάτες στο Ελληνικό, την ώρα που έχουν ξεκινήσει έργα.

Παράλληλα, η ΠΦΠΟ αναφέρει: “Σύμφωνα με τους ανθρώπους που τα φρόντιζαν για χρόνια υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός γατών ,που μερικές έχουν πρόσφατα γεννήσει, που ζουν ακριβώς σε αυτό το κτίριο , όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι προ κατεδάφισης εργασίες καμία από τις οποίες δεν έχει ακόμη περισυλλεγεί.

Όσο κι αν η Κυβέρνηση αδημονεί να ξεκινήσει το έργο όσο κι αν οι εργαζόμενοι περιμένουν να ξεκινήσουν οι εργασίες για να αρχίσουν να πληρώνονται , τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον θάνατο των δεκάδων ζώων ,που ζουν μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο.

Η Ομοσπονδία μας δεν απευθύνει έκκληση για το αυτονόητο. Απαιτεί από το κράτος να σεβαστεί την ίδια την έννοια της ζωής. Απαιτεί να μην ξεκινήσει η κατεδάφιση , αν δεν περισυλλεγούν όλα τα ζώα που είναι εκεί . Απαιτεί από τις Αρχές της χώρας , από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας , τον Πρωθυπουργό , την Κυβέρνηση , την Αξιωματική Αντιπολίτευση , τα κόμματα της Βουλής , που μέχρι τώρα δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημά μας, να μην επιτρέψουν αυτό το έγκλημα κατά της ίδιας της ζωής . Η ζωή είναι μια , μοναδική και πολύτιμη όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για όλα τα άλλα ζώα.

Καταφέραμε να αλλάξουμε την άποψη του Δήμου -κυρίως λόγω της αρμόδιας Αντιδημάρχου-του οποίου όμως οι ευθύνες και ιδίως του Δημάρχου για μια ακόμη φορά θα πούμε, ότι είναι τεράστιες και να μην επανατοποθετηθούν οι γάτες σε γειτονιές, όπως σε όλους τους τόνους διακήρυσσαν.

Θέλουμε να πιστεύουμε ,ότι την τελευταία στιγμή θα ακουστεί το αίτημα χιλιάδων πολιτών να μην ξεκινήσει η κατεδάφιση πριν απομακρυνθούν όλα τα ζώα από το κτίριο του παλιού αεροδρομίου”, σημειώνει η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Επίσης επισημαίνει ότι “δυστυχώς οι εμπλεκόμενες Εταιρίες αρνήθηκαν κάθετα να δημιουργηθεί σε κάποιο σημείο των 6.500 στρεμμάτων του Ελληνικού ένας χώρος όπου θα μεταφέρονταν κατ αρχήν τουλάχιστον τα ζώα” και απευθύνει έκκληση για “να επαναπροσδιορίσουν την θέση τους. Σε κάθε περίπτωση αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι η θανάτωση τόσων ζώων“.

Ροή Ειδήσεων

Τουρκία: Πτήση drone πάνω από την Κίναρο

Το τουρκικό UAV αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε σύμφωνα με...

Live Streaming: Η συνέντευξη Τύπου του Κορμπεράν ενόψει Απόλλωνα Λεμεσού

Παρακολουθήστε σε Live Streaming τη συνέντευξη Τύπου...

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση είναι η τελευταία που μπορεί να δίνει μαθήματα πατριωτισμού

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι "όπως στο σκάνδαλο...

Η Ρωσία προβλέπει ότι η τιμή του εξαγόμενου φυσικού αερίου θα υπερδιπλασιαστεί το 2022

Η Ρωσία προβλέπει ότι η μέση τιμή του εξαγόμενου φυσικού αερίου της θα υπερδιπλασιαστεί φέτος, φθάνοντας τα 730 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα,...

Τουρκία: Πτήση drone πάνω από την Κίναρο

Το τουρκικό UAV αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική. ...

Live Streaming: Η συνέντευξη Τύπου του Κορμπεράν ενόψει Απόλλωνα Λεμεσού

Παρακολουθήστε σε Live Streaming τη συνέντευξη Τύπου του Κάρλος Κορμπεράν για το πρώτο ματς του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Λεμεσού στο πλαίσιο...