Ελληνικό: Σε 12 Δήμους μεταφυτεύονται τα 180 έλατα του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Experience Park

H Lamda Development προχώρησε στη δωρεά των 180 δέντρων στο Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), για να χρησιμοποιηθούν σε τοπικά πάρκα και πλατείες στους 12 Δήμους που τον αποτελούν.

Στο Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού παραδόθηκαν τα δέντρα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του “The Ellinikon Experience Park”, που αποτελεί το πρώτο μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου που δημιουργείται στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης του Ελληνικού και άνοιξε για το κοινό στα μέσα Δεκεμβρίου του 2021.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο 17 μέτρων που κοσμούσε το πάρκο αποτελούνταν από 180 αληθινά έλατα. Καθώς η πράσινη ανάπτυξη και η βιωσιμότητα βρίσκονται στον πυρήνα την ανάπτυξης του Ελληνικού, η Lamda Development προχώρησε στη δωρεά των 180 δέντρων στο Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), για να χρησιμοποιηθούν σε τοπικά πάρκα και πλατείες στους 12 Δήμους που τον αποτελούν.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, κ. Βλάσσης Σιώμος, με αφορμή την συγκεκριμένη δωρεά ευχαριστεί τη Lamda Development. «Είναι πολύ ελπιδοφόρο που όλο και περισσότεροι ευαισθητοποιούνται σε περιβαλλοντικά θέματα. Αυτά τα δέντρα θα έχουν την ευκαιρία για μία νέα ζωή στους Δήμους του Συνδέσμου», ανέφερε. «To Experience Park είναι ένα Πάρκο για όλους. Με αυτό το σκεπτικό και τα δέντρα του Χριστουγεννιάτικού μας δέντρου θα βρουν μια νέα κατοικία και θα κοσμήσουν τους Δήμους του Πεντελικού ομορφαίνοντας την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας. Το μήνυμα της βιώσιμης ανάπτυξης, που αποτελεί κύριο άξονα του Experience Park, αλλά και συνολικά της ανάπτυξης του Ελληνικού, συμμερίζονται απόλυτα και οι εργαζόμενοι στο έργο, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε δράσεις εθελοντισμού που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα».
Οι συνολικά 12 Δήμοι που ανήκουν στον Σύνδεσμο είναι: Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Διονύσου, Κηφισιάς, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Λυκόβρυσης, Ραφήνας – Πικερμίου, Αρτέμιδας και Χαλανδρίου.

Το Experience Park, που αποτελεί μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού στο χώρο του ιστορικού Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, είναι το πρώτο από μια σειρά έργων αφιερωμένων στο στόχο μίας σύγχρονης πόλης, φιλικής προς το περιβάλλον, που κάνει καλύτερη τη ζωή όλων των πολιτών ανεξάρτητα από την κοινότητα στην οποία ανήκουν. Το 70 στρεμμάτων πάρκο φιλοξενεί 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες, ενώ αξιοποιεί «πράσινες» λύσεις ώστε να ελαχιστοποιείται το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα από το σχεδιασμό και την κατασκευή, μέχρι και τη λειτουργία του. Έχουν διατηρηθεί μεγάλα τμήματα του χώρου καθώς και τα υπάρχοντα φυτά και δέντρα, ενώ υλικά από τις εργασίες επαναχρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία στοιχείων όπως μονοπάτια και παγκάκια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, επίσης, αποτελεί και η συλλογή του βρόχινου νερού σε «κήπους βροχής», ώστε να αξιοποιείται για τις ανάγκες του πάρκου.

Ροή Ειδήσεων

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα αντηλιακού λόγω ήπιων παρενεργειών

Την ανάκληση παρτίδας αντηλιακού που μπορεί να προκαλέσει κοκκίνισμα...

Αυτά είναι τα πρώτα θύματα του που ταυτοποιήθηκαν

Τουλάχιστον τέσσερα θύματα της επίθεσης στο δημοτικό σχολείο του...

Ρόδος: Νεκρός σε τροχαίο 33χρονος μοτοσυκλετιστής

Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή ο 33χρονος...

Μένουν σημαντικές ποσότητες ουκρανικών σιτηρών λόγω ρωσικού ναυτικού αποκλεισμού

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει σε πρωινή ενημέρωση ότι...

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα αντηλιακού λόγω ήπιων παρενεργειών

Την ανάκληση παρτίδας αντηλιακού που μπορεί να προκαλέσει κοκκίνισμα στο δέρμα ή κάψιμο ανακοίνωσε σήμερα (25.05.2022) ο ΕΟΦ. Πρόκειται για το αντηλιακό Babe Super Fluid...

Αυτά είναι τα πρώτα θύματα του που ταυτοποιήθηκαν

Τουλάχιστον τέσσερα θύματα της επίθεσης στο δημοτικό σχολείο του Τέξας, όπου έχασαν τη ζωή τους 19 παιδιά και 2 εκπαιδευτικοί, έχουν ταυτοποιηθεί, όπως μεταδίδουν...

Ρόδος: Νεκρός σε τροχαίο 33χρονος μοτοσυκλετιστής

Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή ο 33χρονος οδηγός του δικύκλου που λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης, το όχημά του...