Πρώτος διαγωνισμός για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό

Το έργο της πρώτης φάσης του μητροπολιτικού πάρκου στην μεγάλη ανάπτυξη του Ελληνικού αποτελεί το αντικείμενο του νέου διαγωνισμού που έχει προκηρύξει η Lamda Development.

Πρόκειται ειδικότερα για τη διαμόρφωση ενός τμήματος του πάρκου, «Μητροπολιτικό Πάρκο Φάση 1, Έργο Παράκτιο Μέτωπο και Δημόσιοι Ανοιχτοί Χώροι», όπως επιγράφεται το έργο, με την κατάθεση των προσφορών να έχει οριστεί για τις 19 Δεκεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η Lamda μεγάλο τμήμα του πάρκου του Ελληνικού θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025. Ένα κομμάτι του, το Experience Park, συνολικής έκτασης 75.000 τ.μ. έχει ανοίξει για το κοινό από τον Δεκέμβριο του 2021.

Με αφετηρία το Experience Park, το Πάρκο του Ελληνικού θα μεγαλώνει και θα φθάσει να καλύπτει μία έκταση 2.000.000 τ.μ. Οι σχετικές μελέτες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2022.

Το συνολικό κόστος για την κατασκευή του πάρκου στην ολοκληρωμένη του μορφή εκτιμάται σε 250 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί εξολοκλήρου από την Lamda.

Να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαγωνιστική διαδικασία για τη δημιουργία του κτηριακού συγκροτήματος Vouliagmenis Mall, συνολικού ύψους επένδυσης 350 εκατ. ευρώ (capex).

Η Lamda έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την επιλογή Early Contractor Involvement (ECI). Η νέα προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος – προσφορών είναι η 16η Δεκεμβρίου (αρχικά είχε οριστεί η 17η Νοεμβρίου).

Το Vouliagmenis Mall Complex (VMC) περιλαμβάνει το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο που θα έχει κατασκευαστεί στην Ελλάδα (συνολικής επιφάνειας 130 χιλ. τ.μ. και εκμισθώσιμης   85,5 χιλ. τ.μ.) και τα νέα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς (40 χιλ. τ.μ.). Το εν λόγω συγκρότημα στους πρώτους ορόφους του θα έχει τα καταστήματα του εμπορικού και στους υψηλότερους τα γραφεία της προαναφερόμενης τράπεζας (διάσπαρτα κτήρια).

Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη διοίκηση της Lamda για το Vouliagmenis Mall έχει κατατεθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος από μισθωτές για το 87% της μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA) και έχουν υπογραφεί Heads of Terms (HoT) για το 24%. Εντός του 2023 αναμένεται να έχουν υπογραφεί HoT για το 65%.

Με την ολοκλήρωσή του η αξία του, βάσει εκτίμησης θα διαμορφωθεί σε 620 – 760 εκατ. ευρώ, θα έχει EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) 41 έως 50 εκατ. ευρώ και απόδοση (yield) 6,5% (αρχικές εκτιμήσεις που δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθούν λόγω των αυξημένων επιτοκίων).

naftemporiki.gr

Ροή Ειδήσεων

Ρωσία: Απαγορεύει την είσοδο στη χώρα για 200 Καναδούς

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας στην ανακοίνωσή του...

Διονύσης Σαββόπουλος για τον κορωνοϊό και την αναβολή των συναυλιών του

«Ζητώ -μαραζωμένος- συγγνώμη»: Ο Διονύσης Σαββόπουλος «απολογείται», ως μη...

Γαλλία: Διαθέτουν δωρεάν προφυλακτικά και για τους ανήλικους

Από 1η Ιανουαρίου θα δίνονται δωρεάν προφυλακτικά...

Ολλανδία – Αργεντινή 2-2, 3-4 πεν.: Και ο… Θεός είπε Μέσι

Σε ένα ΜΥΘΙΚΟ ματς που είχε απίστευτες...

Ρωσία: Απαγορεύει την είσοδο στη χώρα για 200 Καναδούς

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας στην ανακοίνωσή του κατήγγειλε τη «ρωσοφοβική πολιτική» της κυβέρνησης του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό. ...

Διονύσης Σαββόπουλος για τον κορωνοϊό και την αναβολή των συναυλιών του

«Ζητώ -μαραζωμένος- συγγνώμη»: Ο Διονύσης Σαββόπουλος «απολογείται», ως μη όφειλε, επειδή όπως λέει «χάλασε το Σαββατοκύριακο του κοινού» ...

Γαλλία: Διαθέτουν δωρεάν προφυλακτικά και για τους ανήλικους

Από 1η Ιανουαρίου θα δίνονται δωρεάν προφυλακτικά σε νέους, όπως έχει ήδη ανακοινωθείΗ δωρεάν χορήγηση προφυλακτικών από τα φαρμακεία θα επεκταθεί και...