Επένδυση Ελληνικού: Αυτό θα είναι το πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί – Ποιους θα στεγάσει

Το κόστος κατασκευής θα αγγίξει τα 15 εκατ. ευρώ, απέχει 200 μ. από το σταθμό μετρό Αργυρούπολη.

Τη δική της σημασία έχει η απόφαση για το πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό, με την κατασκευή να βαίνει προς ολοκλήρωση, σύμφωνα τουλάχιστον με το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Lamda Development, πρόκειται για ένα κτιριακό συγκρότημα το οποίο θα στεγάσει τέσσερα σωματεία ΑΜΕΑ, δηλαδή τα εξής: Aμυμώνη, Ερμής, Νίκη, και Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας – ΣαμΣΚΠ.

Πρόκειται για ένα συγκρότημα 11.000 τ.μ., σε έκταση 7.400 τετραγωνικών μέτρων και ακριβώς επειδή απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες, το κτίριο, πέρα από το ‘’πράσινο’’ αποτύπωμά του, θα διαθέτει και ειδικές εγκαταστάσεις.

Επί της ουσίας, θα καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες των ΑμεΑ, ενθαρρύνοντας παράλληλα την ένταξη τους στην κοινωνία με αποτελεσματικό τρόπο.

Το κόστος κατασκευής φτάνει τα 15 εκατ. ευρώ, απέχει 200 μ. από το σταθμό μετρό Αργυρούπολη και, όπως αναφέρθηκε, θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Lamda Development.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες για το κτίριο έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε μια σειρά από αδειοδοτήσεις από την Περιφέρεια Αττικής και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Ηράκλειο: Σε σταθερή κατάσταση το 2,5 ετών κοριτσάκι που κατάπιε καθαριστικό φούρνου

Σήμερα θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις (γαστροσκόπηση, λαρυγγοσκόπηση), προκειμένου...

Η Χάιντι Κλουμ έριξε τo Instagram με το διάφανο κορμάκι και τα μαύρα εσώρουχά της

Μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική εμφάνιση έκανε η Χάιντι Κλουμ, εντυπωσιάζοντας...

Από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία πιάνει δουλειά 

Στα κάμπους των πρώτων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα βρεθεί από...

Η «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» στο Δήμο Καλλιθέας, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Εκδήλωση για την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού,...

Ηράκλειο: Σε σταθερή κατάσταση το 2,5 ετών κοριτσάκι που κατάπιε καθαριστικό φούρνου

Σήμερα θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις (γαστροσκόπηση, λαρυγγοσκόπηση), προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας της. Σε σταθερή κατάσταση και διασωληνωμένο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη...

Η Χάιντι Κλουμ έριξε τo Instagram με το διάφανο κορμάκι και τα μαύρα εσώρουχά της

Μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική εμφάνιση έκανε η Χάιντι Κλουμ, εντυπωσιάζοντας με την καλλίγραμμη σιλουέτα της. Οι φωτογραφίες με τη σέξι εμφάνιση του 48χρονου μοντέλου στο...

Από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία πιάνει δουλειά 

Στα κάμπους των πρώτων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα βρεθεί από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης...