Επένδυση Ελληνικού: Αυτό θα είναι το πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί – Ποιους θα στεγάσει

Το κόστος κατασκευής θα αγγίξει τα 15 εκατ. ευρώ, απέχει 200 μ. από το σταθμό μετρό Αργυρούπολη.

Τη δική της σημασία έχει η απόφαση για το πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό, με την κατασκευή να βαίνει προς ολοκλήρωση, σύμφωνα τουλάχιστον με το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Lamda Development, πρόκειται για ένα κτιριακό συγκρότημα το οποίο θα στεγάσει τέσσερα σωματεία ΑΜΕΑ, δηλαδή τα εξής: Aμυμώνη, Ερμής, Νίκη, και Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας – ΣαμΣΚΠ.

Πρόκειται για ένα συγκρότημα 11.000 τ.μ., σε έκταση 7.400 τετραγωνικών μέτρων και ακριβώς επειδή απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες, το κτίριο, πέρα από το ‘’πράσινο’’ αποτύπωμά του, θα διαθέτει και ειδικές εγκαταστάσεις.

Επί της ουσίας, θα καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες των ΑμεΑ, ενθαρρύνοντας παράλληλα την ένταξη τους στην κοινωνία με αποτελεσματικό τρόπο.

Το κόστος κατασκευής φτάνει τα 15 εκατ. ευρώ, απέχει 200 μ. από το σταθμό μετρό Αργυρούπολη και, όπως αναφέρθηκε, θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Lamda Development.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες για το κτίριο έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε μια σειρά από αδειοδοτήσεις από την Περιφέρεια Αττικής και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Θέρμανση: Οικονομικότερο όλων το πετρέλαιο – Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα

Τα καυσόξυλα αποτελούν για πολλούς τη λύση στο...

Κύπρος – Ελλάδα 1-0: Δύο πρόσωπα και πρώτη ήττα για τη «γαλανόλευκη»

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην προτελευταία… στροφή του Nations...

Επιστράτευση – Ρωσία: Βαρύτερες ποινές για λιποτάκτες – Τουλάχιστον 700 συλλήψεις διαδηλωτών

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τροπολογίες που...

Γερμανία: Ενεργειακή συμμαχία με το Ριάντ επιδιώκει ο Καγκελάριος Σολτς

Συνεχίζει τα ταξίδια του ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς...

Θέρμανση: Οικονομικότερο όλων το πετρέλαιο – Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα

Τα καυσόξυλα αποτελούν για πολλούς τη λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης, όμως η αυξημένη ζήτηση και το κόστος μεταφοράς έχει εκτοξεύσει τις τιμές...

Κύπρος – Ελλάδα 1-0: Δύο πρόσωπα και πρώτη ήττα για τη «γαλανόλευκη»

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην προτελευταία… στροφή του Nations League για να «χαλάσει» το σερί της Ελλάδας. Η Εθνική μας ομάδα γνώρισε την ήττα...

Επιστράτευση – Ρωσία: Βαρύτερες ποινές για λιποτάκτες – Τουλάχιστον 700 συλλήψεις διαδηλωτών

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τροπολογίες που προβλέπουν την επιβολή ποινών ως και δέκα ετών κάθειρξης σε στρατιωτικούς που λιποτακτούν ή αρνούνται...