Ο CEO της Mohegan για το Ελληνικό: «Επιτέλους»

Σύσκεψη του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών, με τους προσωρινούς αναδόχους της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Mohegan («Inspire Athens») για τη λειτουργία καζίνο στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του «για το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα» καθώς όπως είπε, «έχουμε καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να ξεμπλέξουμε αυτό το εξαιρετικά περίπλοκο κουβάρι που κληρονομήσαμε αναφορικά με το project στο Ελληνικό».

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της κοινοπραξίας τόνισε ότι έχουν γίνει οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν από την πλευρά της πολιτείας, «και τώρα η “μπάλα” έχει μεταφερθεί στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση».

Από την πλευρά του -σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση- ο CEO της Mohegan Mario Kontomerkos, είπε στα ελληνικά απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, «επιτέλους», και ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς «για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν προκειμένου να παρακαμφθούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να επιταχυνθεί η επένδυση, ενώ τόνισε επίσης τη διαφάνεια με την οποία κινήθηκαν οι διαδικασίες».

Όπως είπαν οι εκπρόσωποι της Mohegan, τα στοιχεία αυτά θα αναδειχθούν διεθνώς προκειμένου να δοθεί ένα θετικό κλίμα για τις επενδύσεις στην Ελλάδα και να καταδειχθεί πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε επίσης αναφορά και στο παγκόσμιο οικονομικό κλίμα λόγω της πανδημίας και τονίστηκε ότι η Ελλάδα θα είναι ανάμεσα στις χώρες που θα βγουν μακροπρόθεσμα κερδισμένες από αυτή την περιπέτεια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τίμημα, που ήταν πέντε φορές μεγαλύτερο από το ζητούμενο αρχικά, ενώ οι εκπρόσωποι των εταιρειών ανέλυσαν τα σχέδιά τους για την πρόοδο του έργου.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development Οδυσσέας Αθανασίου και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης. Από την πλευρά της Mohegan Gaming and Entertainment (MGE) συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Board Chairman James Gessner, o MGE President και CEO Mario Kontomerkos και ο ΜGE Greece Representative Πολυχρόνης Γριβέας.

Ροή Ειδήσεων

ΗΠΑ: Κανένα συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Μπάιντεν στον Πούτιν

Αμερικανός αξιωματούχος έκανε λόγο για εκλογές υπό συνθήκες καταναγκασμού...

Νεκρός βρέθηκε τα μεσάνυχτα 40χρονος στον Ασπρόπυργο

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο ίδιο σημείο είχε...

Η Κέιτ εμφανίστηκε – Βίντεο την δείχνει να ψωνίζει σε αγρόκτημα με τον Ουίλιαμ

Στο βίντεο της εφημερίδας Sun και του αμερικανικού...

ΗΠΑ: Κανένα συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Μπάιντεν στον Πούτιν

Αμερικανός αξιωματούχος έκανε λόγο για εκλογές υπό συνθήκες καταναγκασμού - "Οι Ρώσοι αξίζουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές" ...

Νεκρός βρέθηκε τα μεσάνυχτα 40χρονος στον Ασπρόπυργο

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο ίδιο σημείο είχε προηγηθεί επεισόδιο μεταξύ Ρομά. ...