Πάρκο Ελληνικού: Ανάσα ζωής με 1 εκ. νέα φυτά και δέντρα στο νέο Πάρκο

Τον σχεδιασμό για τη δημιουργία του μεταλύτερου παράκτιου πάρκου της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης ολόκληρης παρουσίασε στις 15 Ιουνίου η Lamda Development.

Τα έργα της μεγάλης ανάπλασης του Ελληνικού θα αλλάξουν το τοπίο στα νότια προάστια δημιουργώντας μια πόλη πρότυπο.

Κυρίαρχο ρόλο στην ανάπλαση πέρα από τα εμβληματικά κτίρια και τη δόμηση του χώρου γενικότερα, κρατά η δημιουργία του πάρκου, που θα αποτελέσει για την πρωτεύουσα έναν τεράστιο πνεύμονα πρασίνου που αναμένεται να αλλάξει και το μικροκλίμα της περιοχής.

Στο Πάρκο του Ελληνικού οι μελετητές, λαμβάνοντας υπόψη το μεσογειακό κλίμα και την ποικιλομορφία της ελληνικής βλάστησης, προγραμμάτισαν τη φύτευση περισσότερων του 1.000.000 νέων φυτών και δέντρων: πεύκα, κουτσουπιές, ελιές, κυπαρίσσια, πλατάνια, που είναι ανθεκτικά και κατάλληλα για το κλίμα και τις συνθήκες της περιοχής θα συνθέσουν τις ενότητες του πράσινου πνεύμονα, ενώ 2.000 υπάρχοντα δέντρα που έχουν ήδη εντοπιστεί, θα διατηρηθούν σε προσωρινούς χώρους φύτευσης για να μεταφυτευθούν στο νέο Πάρκο.

Βασικό κομμάτι του σχεδιασμού για τον Πόλο του Ελληνικού είναι και η δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου διαδρομών, μεγαλύτερου των 50 χιλιομέτρων, με πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

Σε αυτό θα περιλαμβάνεται και ένας μοναδικός πεζόδρομος πλάτους 56 μέτρων και μήκους πάνω από 2,5 χλμ, που θα συνδέει την λεωφόρο Βουλιαγμένης με το Παράκτιο Μέτωπο μέσω του Πάρκου του Ελληνικού. Έτσι, το πάρκο θα ξεκινά από τις παρυφές του Υμηττού και θα εκτείνεται ως τη θάλασσα συνδέοντας τους γύρω Δήμους και ενώνοντας τις νέες γειτονιές που θα δημιουργηθούν.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, «το πάρκο του Ελληνικού, είναι κάτι παραπάνω από ένα πράσινο, μεγάλο πάρκο. Είναι μια νέα πρόταση που εισάγει στην χώρα μας αλλά και διεθνώς έναν καινούργιο τρόπο ζωής όπου θα συνυπάρχουν αρμονικά η φύση, οι άνθρωποι και οι πιο προηγμένες εφαρμογές της τεχνολογίας”. 

Ροή Ειδήσεων

Δένδιας: Η Ελλάδα υποστηρίζει πάντα τη διεθνή νομιμότητα, το διεθνές δίκαιο και την εδαφική ακεραιότητα

Ο υπουργός Εξωτερικών εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό στη διάσκεψη...

Νέο «σχέδιο Μάρσαλ» χρειάζεται για την Ουκρανία, είπε η Λιζ Τρας

Αίτημα ενός νέου «σχέδιο Μάρσαλ» για την ανοικοδόμηση...

MyKtimatologioLive: Επεκτείνεται σε 12 επιπλέον περιφερειακά γραφεία 

Πρόκειται για την πλατφόρμα μέσω της οποίας πολίτες...

Τζόκοβιτς: «Ελπίζω να καταλάβει το λάθος του ο Τσιτσιπάς»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την πρόκριση του στα...

Δένδιας: Η Ελλάδα υποστηρίζει πάντα τη διεθνή νομιμότητα, το διεθνές δίκαιο και την εδαφική ακεραιότητα

Ο υπουργός Εξωτερικών εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό στη διάσκεψη για την Ουκρανία «Η...

Νέο «σχέδιο Μάρσαλ» χρειάζεται για την Ουκρανία, είπε η Λιζ Τρας

Αίτημα ενός νέου «σχέδιο Μάρσαλ» για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας κάνει η Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας ...

MyKtimatologioLive: Επεκτείνεται σε 12 επιπλέον περιφερειακά γραφεία 

Πρόκειται για την πλατφόρμα μέσω της οποίας πολίτες και επαγγελματίες (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί) μπορούν να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης για ζητήματα που...