Π. Σκουρλέτης: Το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού θα στεγασθεί μόνιμα μέσα στο χώρο του Ελληνικού

Γενικόλογες κριτικές

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για γενικόλογες κριτικές που ακούστηκαν κατά του Μεσοπρόθεσμου σχεδίου, και υπεραμύνθηκε της διάταξης για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων στην επένδυση του Ελληνικού, τονίζοντας ότι εξασφαλίζεται ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας του φορέα.

Τέλος ο κ Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει λύση για όλες τις χρήσεις των δομών που υπάρχουν και λειτουργούν στο Ελληνικό, είτε μέσα είτε σε άλλους χώρους, στο διάστημα που θα αρχίσει να υλοποιείται η επένδυση.

Θα βρεθεί λύση για το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού

Αναφέρθηκε δε ειδικότερα στο «Κοινωνικό Ιατρείο», επισημαίνοντας ότι σε συνεννόηση με τον Φορέα θα βρεθεί λύση ώστε να στεγαστεί μέσα στο χώρο του Ελληνικού.

Για τα αποθεματικά των δήμων

Ο κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε και στον Γιώργο Πατούλη, με αφορμή τα όσα υποστήριξε το πρωί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στις αρμόδιες επιτροπές για τη ρύθμιση που αφορά τα αποθεματικά των δήμων. «Υποστήριξε ο κ. Πατούλης ότι δεν θα μπορεί να ανοίξει λογαριασμός αν δεν υπάρχει υπογραφή του υπουργείου Οικονομικών. Και το 2016 είχε καταγγείλει τη σημερινή κυβέρνηση επειδή παρέδωσε εκτάσεις στους δήμους για να τις χρησιμοποιήσουν. Ξεβολεύονταν κάποιοι με αυτό που έγινε τότε, όπως θα γίνει και με τον «Κλεισθένη» που θα έρθει. Γιατί τρέμουνε την εφαρμογή της απλής αναλογικής, γιατί θα αποτελέσει εκείνο το μέτρο που θα βάλει τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Τρέμει το κατεστημένο και καλά κάνει και τρέμει γιατί θα έρθει η άνοιξη με το Κλεισθένη», ανέφερε.