Αποχώρησε και ο δήμος Γλυφάδας από τον Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων στο Ελληνικό

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Γλυφάδας, ψήφισε κατά πλειοψηφία την αποχώρηση από τον Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων χώρων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά και τη δημιουργία του «Συνδέσμου Δήμων Μητροπολιτικού Πόλου», με τον δήμο Αλίμου, με σκοπό την ενιαία και αποτελεσματική διαχείριση όλων των σοβαρών ζητημάτων που προκύπτουν από τη διαδικασία ανάπλασης και ανάδειξης του πρώην αεροδρομίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου της νότιας Αθήνας.

Στόχος της συνεργασίας αυτής, είναι η διαρκής αναβάθμιση και τουριστική ανάδειξη της περιοχής και η δημιουργία έργων υποδομών των Δήμων με πόρους από το ΕΣΠΑ, για την προσέλκυση επισκεπτών και την οικονομική ανάπτυξη.

«Εμείς δεν έχουμε σκοπό να τρωγόμαστε μεταξύ μας σαν τα κοκόρια, αλλά αλληλέγγυοι και ενωμένοι θέλουμε να αναπτύξουμε πρωτοβουλία για τη δίκαιη κατανομή. Πρέπει να έχουμε λόγο στην υπογειοποίηση της παραλιακής, όποτε γίνει. Εμείς θέλουμε να ξεκινάει από τον Άλιμο και να φτάνει στη Γλυφάδα. Θα διεκδικήσουμε νέα χάραξη του τραμ και την προέκταση του μετρό μέχρι την πόλη μας», τόνισε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Δείτε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου