Μητσοτάκη προς Μετσόλα: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος μεταφοράς ενέργειας



Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόταση για την αποσύνδεση της χονδρικής τιμής του φυσικού αερίου από την τελική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας που φτάνει στον καταναλωτή.

Με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν από την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. 

Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο εθνικό πρόγραμμα στήριξης για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια και επανέλαβε την πρόταση του για την αποσύνδεση της χονδρικής τιμής του φυσικού αερίου από την τελική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας που φτάνει στον καταναλωτή.

Επίσης, τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει μπορεί να αποτελέσει κόμβο μεταφοράς ενέργειας από την ευρύτερη περιοχή προς τα Βαλκάνια και την Ευρωπη.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε την πρόοδο που έχει επιτελέσει η Ελλάδα στον τομέα της οικονομίας, επισημαίνοντας το ευρύ φάσμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αλλά και της κοινωνικής συνοχής.

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Η Λίνα Σουλούκου παραιτήθηκε από την Ρόμα

Η Λίνα Σουλούκου παραιτήθηκε από CEO της Ρόμα, με την διοίκηση των «τζιαλορόσι» να βγάζει σχετική ανακοίνωση. Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο,...

Η Κέιτι Πέρι «έλουσε» τους φανς της με ροδοπέταλα φορώντας το μαγιό της – «Βραζιλία σε ευχαριστώ για όλα»

Μία φαντασμαγορική συναυλία χάρισε στους θαυμαστές της από τη Βραζιλία, η Κέιτι Πέρι η οποία τους ευχαρίστησε με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Η 39χρονη...

Φαίη Μαυραγάνη: Η Νίνα Κασιμάτη βγήκε on air του ΣΚΑΪ – «Ποιο είναι το πρόβλημά σας;»

«Δεν ήταν σωστή η μεταφορά της δήλωσής σας; Λάθος την είπα;» αναρωτήθηκε η Φαίη Μαυραγάνη εξηγώντας στη Νίνα Κασιμάτη ότι δεν είχε καμία...