Live οι δηλώσεις Μητσοτάκη και του πρωθυπουργού της ΡουμανίαςΟ Ρουμάνος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Μητσοτάκη πως εάν η Ελλάδα χρειαστεί πρόσθετη βοήθεια το καλοκαίρι για την κατάσβεση πυρκαγιών, η χώρα του θα την προσφέρει γρήγορα.

Η Ρουμανία είναι έτοιμη, αν χρειαστεί, να προσφέρει και άλλη βοήθεια στην Ελλάδα για την κατάσβεση πυρκαγιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Ρουμάνο ομόλογό του Νικολάε Λονέλ Τσιούκα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη την προσφορά των Ρουμάνων πυροβεστών πέρσι το καλοκαίρι», τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι αυτή η εμπειρία έγινε σχέδιο και τώρα οργανωμένη συνεργασία. Ήδη οι πρώτοι πυροσβέστες βρίσκονται στο πλευρό της Ελλάδας. Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον ομόλογό του, λέγοντας μάλιστα πως ως στρατηγός, «κατανοεί τη σημασία επιχειρησιακής ετοιμότητας απέναντι σε ασύμμετρους κινδύνους».

Ενημέρωση για την τουρκική προκλητικότητα

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ρουμανίας για την τουρκική προκλητικότητα και τις επιθετικές κινήσεις της Άγκυρας, που αμφισβητούν διεθνείς συνθήκες και ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

«Επανέλαβα ότι η χώρα μας είναι πιστή στο δρόμο της διπλής και αποφασιστικής ετοιμότητος να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα χωρίς καμία έκπτωση, αλλά να υποδεχθεί και έναν καλόπιστο διάλογο, στο πλαίσιο πάντοτε του διεθνούς δικαίου της καλής γειτονίας που πάντα πρέπει να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο συνομιλούν γείτονες χώρες», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναβαθμίζεται η ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας – Ρουμανίας

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι υπήρξε συμφωνία για αναβάθμιση της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας – Ρουμανίας, η οποία αναμένεται να επισημοποιηθεί με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών.

«Δεν πρόκειται μόνο για μια εμπορική επιλογή αλλά για μια πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης», σημείωσε.

Αγωγοί όπως ο IGB μπορούν να συμβάλουν σε γρήγορη απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο

Για τα αυριανά εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου IGB, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι γίνεται ένα βήμα στη δημιουργία νέων υποδομών και εναλλακτικών οδών για τη γρήγορη απεξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία που «δυστυχώς εργαλειοποιεί γεωστρατηγικά τις ενεργειακές της πηγές».

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Μηταράκης: Μεταβαίνει στο ΚΥΤ Έβρου για τους 38 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν

«Με απόλυτο ανθρωπισμό και σεβασμό στο Διεθνές δίκαιο...

Καρκίνος: Έξι ιοί που μπορούν να τον προκαλέσουν

Η αλήθεια είναι ότι οι γιατροί και οι...

Προϋπολογισμός: Μικρότερο κατά 4,6 δισ. ευρώ το πρωτογενές έλλειμμα

«Έκρηξη» σχεδόν 20% πάνω από τον στόχο σημείωσαν...

Μηταράκης: Μεταβαίνει στο ΚΥΤ Έβρου για τους 38 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν

«Με απόλυτο ανθρωπισμό και σεβασμό στο Διεθνές δίκαιο αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε ότι αυτή η ομάδα βρίσκεται εντός Ελληνικού εδάφους, κινήθηκε η ελληνικη αστυνομία,...

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Χρυσή στα 35 χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

Έγραψε ιστορία η 38χρονη αθλήτρια. Πρωταθλήτρια ευρώπης στα 35 χλμ. βάδην, η...

Καρκίνος: Έξι ιοί που μπορούν να τον προκαλέσουν

Η αλήθεια είναι ότι οι γιατροί και οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τι προκαλεί τους περισσότερους τύπους καρκίνου. Ναι, ορισμένες συμπεριφορές του τρόπου ζωής,...