Live η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη ΟικονόμουΧειριστήκαμε τις κρίσεις με επάρκεια, η Ελλάδα παραμένει όρθια, όταν άλλες δυνάμεις λύγισαν, χάρη στις τεράστιες προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συμπληρώνονται σήμερα τρία από την ημέρα που οι Έλληνες αποφάσισαν να αλλάξουν σελίδα και να τελειώσουν με την μνημονιακή ταλαιπωρία, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας το briefing.

«Χειριστήκαμε τις κρίσεις με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, η Ελλάδα παραμένει όρθια, όταν άλλες δυνάμεις λύγισαν, χάρη στις τεράστιες προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας. Μέσα στον παγκόσμιο τυφώνα η Ελλάδα δεν έμεινε σε θέση άμυνας, πήγαμε μπροστά. Ξεπεράσαμε τις τραγωδίες του μνημονίου και αντιμετωπίσαμε χρόνιες παθογένειες» είπε και συμπλήρωσε:

«Τα όσα πετύχαμε είναι ο δείκτης για τα όσα μπορούμε να πετύχουμε στο επόμενο διάστημα που δεν θα υπάρχουν τόσες κρίσεις» είπε και αναφέρθηκε σε 20 επιτεύγματα της κυβέρνηση και της κοινωνίας, μεταξύ των οποίων ήταν η αύξηση του ΑΕΠ, η μείωση της ανεργίας, οι μειώσεις φόρων και εισφορών, η ενίσχυση του εισοδήματος, οι ξένες άμεσες επενδύσεις, ο διπλασιασμός των ελληνικών εξαγωγών, η ενίσχυση της μεσαίας τάξης, η αύξηση του κατώτατου μισθού, τα 51 δις ευρώ που έχουν δοθεί για να στηρίξουν νοικοκυριά και εισοδήματα, η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία, η αποπληρωμή του ΔΝΤ, η ψηφιοποίηση του κράτους και άλλα σε όλους τους τομείς της πολιτικής.

«Η Ελλάδα έγινε και συνεχίζει να γίνεται πιο ισχυρή. Υπήρξαν και λάθη που αναγνωρίσαμε και επιχειρούμε πάντα να διορθώνουμε. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια δημιουργούμε περιβάλλον σταθερότητας και ασφάλειας» πρόσθεσε.

Επίσης μίλησε για τη στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο τον Ιούλιο.

  • Πρόωρες εκλογές: Αν ακούσετε όλη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, θα καταλάβετε πόσο καθαρή ήταν η τοποθέτηση του. Ήταν πολύ σαφής. Η αποσπασματική απόδοση ή η διαστρέβλωση οδηγεί σε συμπεράσματα που δεν συνάδουν με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού.
  • Δεν υπάρχει δημοσκοπική καθίζηση της κυβέρνησης. Η διαφορά είναι αυτή που ήταν στις εκλογές του 2019. Είμαστε προσηλωμένοι στη δουλειά μας.
  • Τουρκία – γεωτρύπανο στη Μεσόγειο: Δεν φοβόμαστε τίποτα, επιδιώκουμε ήρεμα νερά, πάντα είμαστε σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης από την Τουρκία.
  • Όσο διαρκούν οι ανατιμήσεις θα στηρίζουμε την κοινωνία, τρέχει το πρόγραμμα για τα καύσιμα. Όσο διαρκεί το πρόβλημα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στεκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας.
  • Είμαστε σε επικοινωνία με εκροσώπους εταιριών τουριστικού και επισιτιστικού κλαδου. Συζητάμε ιδέες για να δουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Πρέπει οι εργοδότες να συμπεριφέρονται με αξιοπορέπεια στους εργαζόμενους αυτούς και να σέβονται τα δικαιώματά τους.
  • Novartis: Δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε αυτή την υπόθεση. Έχουμε τοποθετηθεί διεξοδικά.

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Βόρεια Ελλάδα: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της μαθήτριας για το bullying που δεχόταν

Η 14χρονη μαθήτρια από σχολείο της Βόρειας Ελλάδα...

Ποιες δραστηριότητες μειώνουν και πόσο τον κίνδυνο άνοιας

Η ανάγνωση ενός βιβλίου, η αφιέρωση χρόνου στην...

Σχέδια βελτίωσης: Έρχεται παράταση για την υλοποίηση του 20%

Αναμένεται η υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασηςΠρος...

Θεσσαλονίκη: Φίδι ενός μέτρου εγκλωβίστηκε σε ντεπόζιτο βενζίνης αυτοκινήτου

Το ερπετό απεγκλωβίστηκε και στη συνέχεια αφέθηκε στο...

Βόρεια Ελλάδα: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της μαθήτριας για το bullying που δεχόταν

Η 14χρονη μαθήτρια από σχολείο της Βόρειας Ελλάδα ξέσπασε περιγράφοντας τα όσα βίωσε από το συμμαθητή της και την δασκάλα της που της...

Ποιες δραστηριότητες μειώνουν και πόσο τον κίνδυνο άνοιας

Η ανάγνωση ενός βιβλίου, η αφιέρωση χρόνου στην οικογένεια και στους φίλους, οι χειροτεχνικές δημιουργίες, η γιόγκα, τα σπορ και ο εθελοντισμός είναι...

Σχέδια βελτίωσης: Έρχεται παράταση για την υλοποίηση του 20%

Αναμένεται η υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασηςΠρος υπογραφή βρίσκεται η απόφαση παράτασης για την υλοποίηση του 20% των σχεδίων βελτίωσης, η οποία...