Συνεργασία Πανεπιστημίου Αθηνών- Χάρβαρντ | ΣΚΑΪΣήμερα ήταν η 1η ημέρα του νέου καλοκαιρινού προγράμματος μεταξύ του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Harvard University – François-Xavier Bagnoud Center for Health and Human Rights με αντικείμενο «Σύγχρονες Μεταναστευτικές και Προσφυγικές Σπουδές».

Στον δρόμο της εξωστρέφειας και της διεθνούς καταξίωσης βρίσκονται τα ελληνικά ΑΕΙ, καθώς ξεκινά η συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών με το Χάρβαντ. 

Συγκεκριμένα, σήμερα ήταν η 1η ημέρα του νέου καλοκαιρινού προγράμματος μεταξύ του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Harvard University – François-Xavier Bagnoud Center for Health and Human Rights με αντικείμενο «Σύγχρονες Μεταναστευτικές και Προσφυγικές Σπουδές». 

Η φιλόδοξη συνεργασία ξεκίνησε πριν από περίπου τρία χρόνια σε δυσμενές περιβάλλον λόγω της πανδημίας και σήμερα το πρόγραμμα ξεκίνησε με φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η προσπάθεια αυτή προστίθεται σε μία σειρά από άλλες πρόσφατες συνεργασίες μεταξύ των δικών μας εξαιρετικών ΑΕΙ και κορυφαίων Πανεπιστημίων του εξωτερικού, όπως η συνεργασία Πανεπιστήμιο Αθηνών – University of Athens- Yale University για Κέντρο Αριστείας για τις Περιβαλλοντολογικές Επιστήμες και τη Δημόσια Υγεία, ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ – NATIONAL TECHNICAL UNIVERSITY OF ATHENS – University of Michigan για κοινό διδακτορικό πρόγραμμα στη μηχανική,  Ιόνιο Πανεπιστήμιο – Ionian University- Johns Hopkins University (και U Texas) για ερευνητικό πρόγραμμα σχετικά με την καταπολέμηση της νόσου Αλτσχάιμερ, International Hellenic University/Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος – New York University για την διεξαγωγή σεμιναρίου στη διεθνή εμπορική διαιτησία, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Stockton University για διετές πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας και για ανταλλαγές στον κλάδο της αμερικανικής φιλολογίας.

«Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε! Άλλο ένα σημαντικό βήμα στο να διεκδικήσουν τα Πανεπιστήμιά μας τη θέση που δικαιωματικά τους ανήκει στο διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη», επισημαίνει η κ. Κεραμέως.

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Μητσοτάκης: Ανάπτυξη με περισσότερες θέσεις εργασίας και αύξηση μισθών

«Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο κινητοποιεί παραπάνω...

Πάτρα: Διαμαρτυρία Ρομά για τον πυροβολισμό του 16χρονου

Διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη...

Κογκό: Τουλάχιστον 272 νεκροί από τo αιματοκύλισμα του Βόρειου Κίβου

Η κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για τη σφαγή...

ΕΛΑΣ: Ζημιές σε έξι τουλάχιστον ΙΧ από την επίθεση με μολότοφ στο Φάληρο

Σύμφωνα με τις έως στιγμής πληροφορίες από την...

Μητσοτάκης: Ανάπτυξη με περισσότερες θέσεις εργασίας και αύξηση μισθών

«Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο κινητοποιεί παραπάνω από 5 δισεκατομμύρια δημοσίων εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων σε μια σειρά από δράσεις» ανέφερε ο...

Πάτρα: Διαμαρτυρία Ρομά για τον πυροβολισμό του 16χρονου

Διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό. Συγκέντρωση Ρομά...

Κογκό: Τουλάχιστον 272 νεκροί από τo αιματοκύλισμα του Βόρειου Κίβου

Η κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για τη σφαγή αυτή στην αντάρτικη οργάνωση M23, η οποία ωστόσο αρνείται κάθε ανάμιξη. ...