Οργή του Ποσειδώνα: Η άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ με F-35 στο ΑιγαίοΤην ερχόμενη εβδομάδα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα επισκεφτεί τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ και θα ξεναγηθεί στο εργοστάσιο παραγωγής των F-35.

Γεύση από F-35 πήραμε με τα μαχητικά που έφτασαν στην Κρήτη και πρόκειται να συμμετάσχουν το Σαββατοκύριακο στην άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ.

Πρόκειται για μια διακλαδική διμερή άσκηση με την ονομασία «Οργή του Πωσειδώνα» που ξεκίνησε σήμερα σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Θα είναι η 1η άσκηση των F-35 στο Αιγαίο και θα γίνει με πραγματικά πυρά σε πεδίο βολής που έχει δεσμευτεί στο Αιγαίο. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συνεκπαίδευση με ελληνικά Rafale, F-16 και Mirage 2000-5.

Σύμφωνα με ανώτατες πηγές, θα δοκιμαστεί και ο «φονικός» συνδυασμός Rafale – F-35. Συγκεκριμένα, τα F-35 θα δίνουν οδηγίες στοχοθεσίας στα Rafale που θα βάλουν από πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Σημειώνεται ότι κατά την POSEIDON’S RAGE 22 πραγματοποιούνται για πρώτη φορά:

  •     Συνδυαστική ανάπτυξη επιχειρησιακής εκπαίδευσης αμερικανικών Μαχητικών Αεροσκαφών 4ης και 5ης γενιάς.
  •     Ανάπτυξη ολόκληρης Μοίρας Μαχητικών Αεροσκαφών σε άλλη βάση.
  •     Εκτέλεση εκπαιδευτικών πυρών από Μαχητικά Αεροσκάφη F-35 στην περιοχή ευθύνης της USEUCOM (US European Command).

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα επισκεφτεί τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ και θα ξεναγηθεί στο εργοστάσιο παραγωγής των F-35.

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πράσινο φως για τη δόση των 3,56 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης

Τη θετική προκαταρκτική αξιολόγηση του αιτήματος πληρωμής της...

Πυροβολισμοί τα ξημερώματα στο Μενίδι – Ένας τραυματίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για...

Πολωνία – Σαουδική Αραβία Live – 26/11/2022

{{matchInfo.team_home_result_final}} : {{matchInfo.team_away_result_final}} {{matchInfo.status_type}} LIVE: {{matchInfo.elapsed}}'...

Μητσοτάκης: Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιηγήθηκε στους δρόμους της...

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πράσινο φως για τη δόση των 3,56 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης

Τη θετική προκαταρκτική αξιολόγηση του αιτήματος πληρωμής της Ελλάδας ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για ποσό ύψους 3,56 δισ. ευρώ —1,7 δισ. ευρώ...

Πυροβολισμοί τα ξημερώματα στο Μενίδι – Ένας τραυματίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών. ...

Πολωνία – Σαουδική Αραβία Live – 26/11/2022

{{matchInfo.team_home_result_final}} : {{matchInfo.team_away_result_final}} {{matchInfo.status_type}} LIVE: {{matchInfo.elapsed}}' LIVE: {{matchInfo.status_type}} {{matchInfo.status_type}}1ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ{{matchInfo.team_home_result_q1}} : {{matchInfo.team_away_result_q1}}2ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ{{matchInfo.team_home_result_q2}} : {{matchInfo.team_away_result_q2}}3ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ{{matchInfo.team_home_result_q3}} : {{matchInfo.team_away_result_q3}}4ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ{{matchInfo.team_home_result_q4}} :...