Τουρκικά ΜΜΕ για αμερικανικό μπλόκο στα F-16: Πέτυχε η εχθρική ενέργεια του ελληνικού λόμπιΌπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι «πέτυχε η εχθρική ενέργεια του ελληνικού λόμπι», θέτοντας δύο όρους στην Τουρκία για την πώληση των F-16.

Εκτενείς αναφορές στην υπερψήφιση τροπολογίας από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής των ΗΠΑ για την απαγόρευση αναβάθμισης των F-16 ή πώλησης νέων μαχητικών στην Τουρκία γίνετεαι σήμερα στον τουρκικό Τύπο.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι «πέτυχε η εχθρική ενέργεια του ελληνικού λόμπι», θέτοντας δύο όρους στην Τουρκία για την πώληση των F-16.

Βάσει της τροπολογίας απαγορεύεται η πώληση νέων F16, κιτ εκσυγχρονισμού και αναβαθμισμένης τεχνολογίας στην Τουρκία και σε κάθε οντότητα που σχετίζεται με την Τουρκία.

Ωστόσο, η τροπολογία αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό που επιτρέπει στον πρόεδρο να ξεπεράσει τους περιορισμούς που διατυπώνονται εάν αποδείξει στο Κογκρέσο ότι κάτι τέτοιο είναι προς το ζωτικό συμφέρον εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και αν έδινε αναλυτική περιγραφή των μέτρων που λαμβάνονται για να διασφαλιστεί ότι τα F-16 δεν χρησιμοποιούνται για υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα.

Η εφημερίδα Hurriyet σημειώνει πως «υπάρχει και υποχώρηση του λόμπι».

Οι Τούρκοι ονειρεύονται πολυτέλεια στην Αμμόχωστο

Τις παλιές καλές ημέρες, όταν η Αμμόχωστος ήταν πολυτελές θέρετρο, θυμούνται στην Τουρκία, ελπίζοντας ότι αυτές οι αποχές θα επανέλθουν.

Μάλιστα, η εφημερίδα Yeni Safak αναφέρει «Όταν ανοίξουμε, όλη η πόλη θα επανέλθουν οι Ferari και οι Jaguar».

Το ρεπορτάζ κάνει εκτενή αναφορά στα πεντα΄στερα ξενοδοχεία που γέμιζαν από κόσμο, τα θέατρα και τους κινητογράφους της περιοχής και τα καταστήματα.

Τέλος, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά ΜΜΕ ασχολούνται και με την επί της αρχής συμφωνία για τα τα σιτηρά μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας που έκλεισε χθες στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Μητσοτάκης: Ανάπτυξη με περισσότερες θέσεις εργασίας και αύξηση μισθών

«Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο κινητοποιεί παραπάνω...

Πάτρα: Διαμαρτυρία Ρομά για τον πυροβολισμό του 16χρονου

Διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη...

Κογκό: Τουλάχιστον 272 νεκροί από τo αιματοκύλισμα του Βόρειου Κίβου

Η κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για τη σφαγή...

ΕΛΑΣ: Ζημιές σε έξι τουλάχιστον ΙΧ από την επίθεση με μολότοφ στο Φάληρο

Σύμφωνα με τις έως στιγμής πληροφορίες από την...

Μητσοτάκης: Ανάπτυξη με περισσότερες θέσεις εργασίας και αύξηση μισθών

«Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο κινητοποιεί παραπάνω από 5 δισεκατομμύρια δημοσίων εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων σε μια σειρά από δράσεις» ανέφερε ο...

Πάτρα: Διαμαρτυρία Ρομά για τον πυροβολισμό του 16χρονου

Διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό. Συγκέντρωση Ρομά...

Κογκό: Τουλάχιστον 272 νεκροί από τo αιματοκύλισμα του Βόρειου Κίβου

Η κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για τη σφαγή αυτή στην αντάρτικη οργάνωση M23, η οποία ωστόσο αρνείται κάθε ανάμιξη. ...