Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας ζήτα ο ΠλεύρηςΖήτησε επίσης να τεθούν σε αργία όσοι είναι υπεύθυνοι – Νωρίτερα, διενέργεια ΕΔΕ με αφορμή τον θάνατο ενός 49χρονου άνδρα στην Πάτρα, τον οποίο δεν δέχθηκε το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας ζήτα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο περιθώριο του περιστατικού με θάνατο 49χρονου άνδρα στην Πάτρα ο οποίος νιώθοντας αδιαθεσία, έσπευσε στο νοσοκομείο αλλά του είπαν πως μπορεί να φύγει καθώς δεν διακρίνουν κάτι ανησυχητικό.

Τη διενέργεια ΕΔΕ με αφορμή τον θάνατο ενός 49χρονου άνδρα στην Πάτρα, τον οποίο δεν δέχθηκε το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης έλαβε από το νοσοκομείο της Πάτρας το αποτέλεσμα της έρευνας που διέταξε και αμέσως ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά.

Παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας “Άγιος Ανδρέας” και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Όπως φαίνεται από την έρευνα, εκείνη την ώρα που ζήτησε βοήθεια ο 49χρονος, στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

EΡΤ– SKAIGR

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Μητσοτάκης: Ανάπτυξη με περισσότερες θέσεις εργασίας και αύξηση μισθών

«Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο κινητοποιεί παραπάνω...

Πάτρα: Διαμαρτυρία Ρομά για τον πυροβολισμό του 16χρονου

Διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη...

Κογκό: Τουλάχιστον 272 νεκροί από τo αιματοκύλισμα του Βόρειου Κίβου

Η κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για τη σφαγή...

ΕΛΑΣ: Ζημιές σε έξι τουλάχιστον ΙΧ από την επίθεση με μολότοφ στο Φάληρο

Σύμφωνα με τις έως στιγμής πληροφορίες από την...

Μητσοτάκης: Ανάπτυξη με περισσότερες θέσεις εργασίας και αύξηση μισθών

«Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο κινητοποιεί παραπάνω από 5 δισεκατομμύρια δημοσίων εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων σε μια σειρά από δράσεις» ανέφερε ο...

Πάτρα: Διαμαρτυρία Ρομά για τον πυροβολισμό του 16χρονου

Διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό. Συγκέντρωση Ρομά...

Κογκό: Τουλάχιστον 272 νεκροί από τo αιματοκύλισμα του Βόρειου Κίβου

Η κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για τη σφαγή αυτή στην αντάρτικη οργάνωση M23, η οποία ωστόσο αρνείται κάθε ανάμιξη. ...