Νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά στις Μέλαμπες του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, αναφέρει το cretalive.gr.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική στο σημείο κινητοποιήθηκαν 115 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 3 ελικόπτερα καθώς και 5 πεζοπόρα τμήματα.
Δείτε βίντεο από το σημείο που ανέβασε η ομάδα Πυρκαγιά Ενημέρωση στο Facebook:
Στην περιοχή παρέμεναν από το περασμένο Σάββατο πυροσβεστικές δυνάμεις, λόγω του φόβου των αναζωπυρώσεων. Το νέο μέτωπο έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις Μέλαμπες και τα Σαχτούρια και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου που προκάλεσε εκτεταμένη καταστροφή στο Νότιο Ρέθυμνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ευρύτερη περιοχή πνέουν πολύ θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν σε ένταση ακόμη και τα 10 μποφόρ.
Ήδη έχει διατυπωθεί αίτημα για τη συμμετοχή εναέριων μέσων και σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, στο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται το πυροσβεστικό ελικόπτερο Erickson από τα Χανιά.
Δείτε την ροή ειδήσεων και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.