Διόδια: Γιατρός πήγαινε να χειρουργήσει ασθενή του και «έφαγε» πρόστιμο γιατί οδηγούσε… Mercedes!

Πηγή: Pronews.gr

Γιατρός που έχει το ιατρείο του στο Αγρίνιο και μετέβαινε από την Αθήνα να χειρουργήσει ασθενή του σε κλινική της πόλης, με όλα τα έγγραφα που αποδείκνυαν την επαγγελματική του ιδιότητα, οι αστυνομικοί της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, του έκοψαν πρόστιμο 300€ για άσκοπη μετακίνηση.

Μάλιστα ο αρχιφύλακας τροχονόμος με αυθάδεια απευθύνθηκε στον ιατρό απαξιωτικά και του αιτιολόγησε ότι όποιος οδηγεί Mercedes ελέγχεται και πληρώνει πρόστιμο, γιατί έχει να πληρώσει!

Ο γιατρός, όταν ζήτησε να μιλήσει με τον προϊστάμενό του, εκείνος (ανθυπαστυνόμος στον βαθμό) αρνήθηκε να ακούσει τις αιτιάσεις του. Του ζητήθηκε να δώσει τα στοιχεία του, αλλά αρνήθηκε να τα δώσει.

Τότε ο γιατρός απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ -μέσω του συνηγόρου του- καταγγέλλοντας την αστυνομική αυθαιρεσία στο συμβάν.

Οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ, ενόψει του Πάσχα, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, κυρίως στα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, αλλά και στους παραδρόμους τους αλλά ορισμένες φορές η αυστηρότητα είναι υπέρ το δέον ειδικά αν αναλογιστούν τους μήνες που οι Έλληνες είναι αποκλεισμένοι στις πόλεις και να μην κατεβάζουν ακόμα και οικογένειες από τα ΚΤΕΛ!

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται μόνο προς δημόσια δομή υγείας, η οποία θα πρέπει να πιστοποιείται από έγγραφο της ίδιας της δομής. Επίσης, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε κηδεία, διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, φυσικά, πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες τα απαραίτητα έγγραφα. Διευκρινίστηκε ακόμη, ότι δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία.

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

Δολοφονία στην Άρτα: Εντοίστηκε ο 29χρονος που δολοφόνησε τον πεθερό του

Η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό...

Άνοια: Το πρώιμο σύμπτωμα που οι περισσότεροι αγνοούν

Η έγκαιρη ανίχνευση της άνοιας μπορεί εν...

Εφορία: Το 92% έχει υποβάλλει δηλώσεις

Με περίπου δύο εβδομάδες να απομένουν πριν από...

Σαφάρι ελέγχων το τριήμερο σε βενζινάδικα, κυλικεία πλοίων, ξαπλώστρες

Εξετάζουν ακόμη και εάν υπάρχει επάρκεια σε προϊόντα...

Δολοφονία στην Άρτα: Εντοίστηκε ο 29χρονος που δολοφόνησε τον πεθερό του

Η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Εντοπίστηκε στην περιοχή...

Άνοια: Το πρώιμο σύμπτωμα που οι περισσότεροι αγνοούν

Η έγκαιρη ανίχνευση της άνοιας μπορεί εν τέλει να είναι σωτήρια για τον ασθενή και ζωτικής σημασίας για την πορεία της νόσου.Δεν...

Εφορία: Το 92% έχει υποβάλλει δηλώσεις

Με περίπου δύο εβδομάδες να απομένουν πριν από την λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, τα στοιχεία αναφορικά με τους «συνεπείς» φορολογούμενους...