Δήμος Αθηναίων: Κάθε γυναικοκτονία, πισωγύρισμα και ηθική ήττα για την κοινωνίαΗ Αντιδημαρχία Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας πέρα από το γεγονός ότι καταδικάζει, απερίφραστα και μετ’ επιτάσεως, οποιαδήποτε μορφή βίας με έμφυλο πρόσημο, θεωρεί ότι κάθε γυναικοκτονία, αποτελεί πισωγύρισμα και ηθική ήττα για την κοινωνία μας.

Οι δύο τελευταίες γυναικοκτονίες που έγιναν μέσα σε λίγες ώρες, μάς υπενθυμίζουν ηχηρά ότι ο εφιάλτης της διαιώνισης των στερεοτυπικών συμπεριφορών συνεχίζει να θυματοποιεί τις γυναίκες και να μαστίζει την κοινωνία μας.

Δυστυχώς, και αυτή τη φορά, οι δολοφονίες πληρούν τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη γυναικοκτονία, ότι πρόκειται, δηλαδή, για “ανθρωποκτονία γυναικών” από πρόθεση επειδή ακριβώς είναι γυναίκες.

Η Αντιδημαρχία Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας πέρα από το γεγονός ότι καταδικάζει, απερίφραστα και μετ’ επιτάσεως, οποιαδήποτε μορφή βίας με έμφυλο πρόσημο, θεωρεί ότι κάθε γυναικοκτονία, αποτελεί μια βαριά απώλεια και ταυτόχρονα ένα πισωγύρισμα και μια ηθική ήττα για ολόκληρη την κοινωνία μας.

Ταυτόχρονα, δηλώνει παρούσα στη μάχη για της εξάλειψη των στερεοτύπων που αναπαράγουν τη βία και τις διακρίσεις και στέκεται στο πλευρό όλων των δυνητικών θυμάτων βίας, υπενθυμίζοντας ότι καμία γυναίκα δεν είναι μόνη και ότι όλες οι γυναίκες έχουν δύναμη, έχουν φωνή. Και στο Δήμο Αθηναίων έχουν και έναν σταθερό συμπαραστάτη.

Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει ενεργά στην προστασία και την πρόληψη, αλλά και την οικοδόμηση ενός απτού μέλλοντος ισότητας για όλες και για όλους και απέναντι σε όλες και όλους.

Παρέχουμε προστασία σε γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας μέσα από τον Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους, ο οποίος προσφέρει με ασφάλεια φιλοξενία, σίτιση, ψυχοκοινωνική στήριξη και φροντίδα από εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο, παιδαγωγό) προκειμένου οι γυναίκες-θύματα βίας να υποστηριχτούν, να ισχυροποιηθούν για να σταθούν στα πόδια τους -όσο το δυνατόν πιο γρήγορα- και να επανενταχθούν στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

Επιπρόσθετα, επενδύουμε στην πρόληψη, τη διόρθωση των κακώς κειμένων, με το Κέντρο για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και των Πολλαπλών Διακρίσεων, το οποίο παρέχει ολιστικές συμβουλευτικές υπηρεσίες ψυχολογικής, νομικής, εργασιακής στήριξης πρώτης γραμμής από εξειδικευμένο προσωπικό σε κάθε μία και καθένα που αντιμετωπίζει οποιαδήποτε μορφή και είδος βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων.

Καλούμε κάθε μία και κάθε έναν να μη διστάσει να επικοινωνήσει με τη γραμμή SOS 15900, μια υπηρεσία εθνικής εμβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύματα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άμεσα µε ένα φορέα αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

Παραμένουμε με ακονισμένα αντανακλαστικά και σε συνεννόηση με όλους του κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτή την κατάπτυστη πανδημία βίας κατά των γυναικών.

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Τσακαλώτος κατά Μητσοτάκη για το «μαξιλάρι» των 40 δισ. ευρώ

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ''το μαξιλάρι που...

Ολάντ για Ερντογάν: Θεωρεί διπλωματία τα στριφογυρίσματα – Έδειξε δύο πρόσωπα

«Αυτός που ενίοτε τον εμφανίζουν ως νέο σουλτάνο»,...

Επίθεση με μολότοφ στην πρεσβεία του Ιράν στο Νέο Ψυχικό

Δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, έχοντας καλυμμένα...

Τσακαλώτος κατά Μητσοτάκη για το «μαξιλάρι» των 40 δισ. ευρώ

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ''το μαξιλάρι που εμείς χτίσαμε'', μπορεί να μας εξηγήσει το ''εμείς'';», έγραψε ο συντονιστής οικονομικού κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ. ...

Ολάντ για Ερντογάν: Θεωρεί διπλωματία τα στριφογυρίσματα – Έδειξε δύο πρόσωπα

«Αυτός που ενίοτε τον εμφανίζουν ως νέο σουλτάνο», κατά καιρούς και στο όνομα του πολιτικού Ισλάμ, «χάιδεψε πολλές αντιφατικές φιλοδοξίες», αναφέρει ο τέος...

Επίθεση με μολότοφ στην πρεσβεία του Ιράν στο Νέο Ψυχικό

Δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εκτόξευσαν μια βόμβα μολότοφ η οποία εξερράγη στο μαντρότοιχο της πρεσβείας. ...