Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας – Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις

-

Σε πλήρη εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε αργά την Τετάρτη σε δασική έκταση στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου στην Κορινθία με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να ενισχύονται συνεχώς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής, ο οποίος μίλησε στον Σκάι, έχουν αναφερθεί ζημιές και σε σπίτια, χωρίς ωστόσο να έχει εκτιμηθεί ακόμη η εικόνα τους.

Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 166 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 54 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 4 αεροσκάφη.

 

Επίσης υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.


Τα ξημερώματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί Σχίνος και Αγία Σωτήρα.

 

Ο χάρτης της φωτιάς

Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη καθώς στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, η πρόσβαση στα επίγεια πυροσβεστικά μέσα ήταν δύσκολη και λόγω της νύχτας δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εξαιτίας της φωτιάς έχουν προκληθεί ζημιές σε μία κατοικία.

 

Στην περιοχή ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη έχει μεταβεί στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου ο υπαρχηγός του Σώματος, ο αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο οποίος ανέλαβε να συντονίσει τις δυνάμεις που επιχειρούν για να κατασβεστεί η δασική πυρκαγιά.

Παράλληλα, κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού μεταβαίνει στο Σχίνο, με σκοπό να ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Ακολουθήστε μας στο facebook

ΠΗΓΗcnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ