Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Τεράστιες καταστροφές στον οικισμό Μαυρολίμνη -Κάηκαν σπίτια [εικόνες]

-

Καταστροφές προκάλεσε η φωτιά που ξεκίνησε χθες βράδυ από τον Σχίνο Κορινθίας και έφτασε μέχρι οικισμούς του Αλεποχωρίου.

Χθες, ο κίνδυνος της πύρινης λαίλαπας οδήγησε στην εκκένωση οικισμών Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές και Μαυρολίμνη ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι έχουν προκληθεί ζημιές σε τουλάχιστον τρεις κατοικίες.

 

Σήμερα νωρίς το πρωί δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά σπίτια και στα νότια και τα δυτικά του Αλεποχωρίου. Έτσι εκκενώθηκαν οι οικισμοί Αιγειρούσες, Σπάρτα, Μάζι, και Παρασκευά καθώς και τα μοναστήρια της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Ιωάννη του Μακρινού. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεγαρέων η περιοχή που υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές είναι η περιοχή του Μαζίου όπου κάηκαν δύο σπίτια.

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Φωτογραφίες με καμμένα σπίτια στην Μαυρολίμνη
Σε φωτογραφίες που δημοσιεύει το INTIME NEWS από την Μαυρολίμνη που βρίσκεται 6 με 7 χιλιόμετρα από το Αλεποχώρι διακρίνονται οι καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά σπίτια του οικισμού.

 

φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας καμμένα σπίτια

φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας καμμένα σπίτια

φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας καμμένα σπίτια

Η φωτιά έφτασε στην περιοχή από τα μεσάνυχτα και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του Γιάννη Λιάκου σε ορισμένα κτίσματα η καταστροφή είναι ολοκληρωτική καθώς από τις φλόγες δεν γλίτωσε ούτε το εσωτερικό τους.

 

φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας καμμένα σπίτια

φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας καμμένα σπίτια

Για περισσότερα επισκεφθείτε το https://www.iefimerida.gr/ellada/fotia-shino-korinthias-oikismo-mayrolimni-kaikan-spitia?utm_source=iefimerida.gr&utm_medium=os&utm_campaign=os_notification_2019

Ακολουθήστε μας στο facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ