Παρέμβαση του Δήμου Αλίμου για ονοματοδοσία δρόμου στον ήρωα πιλότο Σήφη Μιγάδη – Η ιστορία του


Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αλίμου ενημέρωσε πως μία από τις οδούς κοντά στο πρώην αεροδρόμιο θα πάρει το όνομα του ήρωα πιλότου.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη σε ανάρτηση στα social media που «θύμιζε» την ηρωική πράξη του πιλότου Σήφη Μιγάδη που πριν από 44 χρόνια κατάφερε να αποτρέψει ένα αεροπορικό δυστύχημα που θα κόστιζε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους. Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αλίμου ενημέρωσε πως μία από τις οδούς κοντά στο πρώην αεροδρόμιο θα πάρει το όνομα του ήρωα πιλότου.

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη 9 Αυγούστου που στα social media έγιναν αναφορές ότι την ίδια ημέρα, ακριβώς πριν από 44 χρόνια, στις 9 Αυγούστου του 1978, ένα ΒΟEING 747, το Olympic Zeus «έξυσε» τον λόφο Πανί του Αλίμου, περνώντας μόνο 2 μέτρα και 74 εκατοστά πάνω από την επικείμενη συντριβή του.

Το Olympic Zeus της «Ολυμπιακής» με 348 επιβάτες και 20 μέλη πληρώματος «έχασε» τον ένα του κινητήρα στη διάρκεια της απογείωσης. Ο πιλότος Σήφης Μιγάδης και ο συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Φικάρδος έδωσαν μάχη για να κρατήσουν το υπέρβαρο θηρίο στον αέρα, ενώ πετούσαν μόνο 48 μέτρα από το έδαφος, σπάζοντας ακόμη και κεραίες σε ταράτσες, με καλύτερο σενάριο τη συντριβή του στο όρος Αιγάλεω.

crossorigin="anonymous">

Λίγο πριν το κρίσιμο σημείο, ο Σήφης Μιγάδης κατάφερε να στρίψει, να αδειάσει καύσιμα και με την ψυχή στο στόμα, να προσγειωθεί ξανά, μετά από 20 λεπτά τρόμου, αλλά χωρίς κανείς από τους επιβάτες να αντιληφτεί κάτι! Οι δύο ήρωες κατάφεραν ενάντια σε όλες τις πιθανότητες και τις προδιαγραφές της Boeing, δρώντας με ψυχραιμία και θάρρος να αποφευχθεί η μεγαλύτερη εθνική μας αεροπλοϊκή τραγωδία. Χαρακτηριστικό είναι ότι στους προσομοιωτές της Βοeing με προσομοίωση της συγκεκριμένης πτήσης το Olympic Zeus συντριβόταν!

Aνδρέας Κονδύλης

Ροή Ειδήσεων

Κακοκαιρία «Barbara»: Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη

Δείτε σε ποιες περιοχές έχει ληφθεί ήδη απόφαση...

Τελικά όντως η ΑΕΚ είναι διαφορετική: Μια ζωή δικαστήρια, ενστάσεις και επαναλήψεις…

Στο Περιστέρι το απόγευμα της Κυριακής έλαβε χώρα...

Πακέτο παροχών: Πως θα ενισχύσει η κυβέρνηση χαμηλόμισθους και συνταξιούχους

Με ένα τριπλό προεκλογικό πακέτο παροχών θα «χτυπήσει»...

Κακοκαιρία «Barbara»: Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη

Δείτε σε ποιες περιοχές έχει ληφθεί ήδη απόφαση ότι δε θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη τα σχολεία  ...

Τελικά όντως η ΑΕΚ είναι διαφορετική: Μια ζωή δικαστήρια, ενστάσεις και επαναλήψεις…

Στο Περιστέρι το απόγευμα της Κυριακής έλαβε χώρα ο απόλυτος εξευτελισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν ο διαιτητής Μανούχος μετά από ένσταση της ΑΕΚ...

Πακέτο παροχών: Πως θα ενισχύσει η κυβέρνηση χαμηλόμισθους και συνταξιούχους

Με ένα τριπλό προεκλογικό πακέτο παροχών θα «χτυπήσει» η κυβέρνηση τους επόμενους τρεις μήνες στοχεύοντας νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, οικογένειες με παιδιά, άτομα...