Άρση μέτρων: Την Πέμπτη το «πράσινο φως» από τους ειδικούς για μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Oι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να δώσουν το «πράσινο φως» για τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, καθώς η συνεχιζόμενη βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών και η συνέχιση των εμβολιασμών, ανοίγουν το δρόμο για περαιτέρω «ελευθερίες».

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς και καθημερινά πραγματοποιούνται 100.000 εμβολιασμοί, κάτι που ενισχύει τις προσδοκίες για οικοδόμηση του τείχους ανοσίας τους επόμενους μήνες.

 

Την Πέμπτη η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συζητήσει τις προϋποθέσεις, αλλά και το ποιους θα αφορά το μέτρο «αφαίρεσης της μάσκας», δηλαδή εάν θα εφαρμοστεί καθολικά ή θα αφορά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί. Πάντως οι επιστήμονες υπογραμμίζουν πως δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν στην πράξη ποιοι έχουν εμβολιαστεί και ποιοι όχι, από αυτούς που δεν θα φορούν μάσκα.

 

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η επιτροπή των ειδικών προσανατολίζεται στην κατάργηση της χρήσης της μάσκας για όλους τους πολίτες σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς το κριτήριο του εμβολιασμού.

Ωστόσο, η μάσκα θα διατηρηθεί υποχρεωτικά σε εξωτερικούς χώρους που παρατηρείται συνωστισμός. Δηλαδή στα μέσα μεταφοράς, στα γήπεδα, στα θέατρα, στις συναυλίες, στα μέσα μεταφοράς αλλά και όπου αλλού υπάρχει πολύς κόσμος.

 

Όπως όλα δείχνουν από την Παρασκευή δύναται στους εξωτερικούς χώρους να μην χρειαζόμαστε τη μάσκα, αλλά οι σχετικές αποφάσεις θα «κλειδώσουν» την Πέμπτη στην Επιτροπή.

Εννοείται πως στους εσωτερικούς χώρους η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους προς το παρόν.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

Αποζημιώσεις: Αιτήσεις στο ΜΑΑΕ έως τις 15 Ιουλίου – Η διαδικασία εγγραφής

Η υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών...

Τραγωδία στον Βόλο: 14χρονη έπεσε στο μπάνιο και έχασε τη ζωή της

Το παιδί νοσηλευόταν για 4,5 μήνες σε νοσοκομείο...

Κάλυψη εξετάσεων και αποκατάστασης για long covid

Μια πιο θεσμοθετημένη αντιμετώπιση του long covid επιχειρεί...

Σφήνα (και) της Ρεάλ για τον Ντόρσεϊ

Οι Ισπανοί βάζουν στο κόλπο για την...

Αποζημιώσεις: Αιτήσεις στο ΜΑΑΕ έως τις 15 Ιουλίου – Η διαδικασία εγγραφής

Η υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών για αποζημιώσεις από τις πυρκαγιές, πραγματοποιείται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΜΑΑΕΈως και την 15η...

Τραγωδία στον Βόλο: 14χρονη έπεσε στο μπάνιο και έχασε τη ζωή της

Το παιδί νοσηλευόταν για 4,5 μήνες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης πριν αφήσει την τελευταία του πνοή - Βαρύ πένθος στην οικογένεια ...

Κάλυψη εξετάσεων και αποκατάστασης για long covid

Μια πιο θεσμοθετημένη αντιμετώπιση του long covid επιχειρεί το υπουργείο Υγείας, με την προσπάθεια τυποποίησης μέσω του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) των δεδομένων...