Μπλόκο στους ανεμβολίαστους για μετακινήσεις από νομό σε νομό και νησιά

-

Μια νέα πρόταση για τον περιορισμό της πανδημίας και την ενθάρρυνση των εμβολιασμών εξετάζουν οι ειδικοί.

Βόμβα μεγατόνων από την επιτροπή Λοιμωξιολόγων καθώς εξετάζεται να επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις μόνο για εμβολιασμένους, με την χρήση «Green Pass», ενώ βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδους με όλους τους εργαζόμενους το επόμενο διάστημα να βγαίνουν σε άδεια.

Το ερώτημα που γεννάται είναι πως θα εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο καθώς, όπως φαίνεται, πρόκειται για ένα τύπου lockdown αποκλειστικά και μόνο για ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα αναγκαστούν να μην κάνουν διακοπές φέτος.

Με εισήγηση για «διαβατήριο» και για τις εγχώριες μετακινήσεις φαίνεται πως προχωρούν οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζουν σήμερα Πέμπτη 1η Ιουλίου. Το green pass που τέθηκε από σήμερα σε εφαρμογή και πανευρωπαϊκά εξετάζεται ως μέτρο και για τις εσωτερικές μετακινήσεις.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN TV, οι ειδικοί εισηγούνται να μετακινούμαστε με green pass σε υπερτοπικές μετακινήσεις, δηλαδή από νομό σε νομό. Ωστόσο, αναμένεται να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις και αυτές θα αφορούν σ’ εκείνους που μετακινούνται καθημερινά για την εργασία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ